OTVORENI DANI NEMAČKE: Tokom vikenda uživajte u degustaciji, muzici, plesu, promociji turizma i nemačkog jezika!

daninemacke5

daninemacke4

Počasni gosti na otvaranju su bili Sekretar Ambasade Savezne Republike Nemačke, Jirgen Šmid, zadužen za privrednu saradnju, Martin Knapp, Izvršni član Upravnog odbora Nemačko- srpske privredne komore, PR Turističke organizacije Nemačke, Tijana Djuričić i Dr Bernd Šnajder, Zamenik direktora Goethe-instituta i rukovodilac odeljenja za nemački jezik i Vladimir Savić koji se obratio publici ispred domaćina manifestacije, šoping centra Stadion.

daninemacke6

daninemac

daninemacke7

Ceremoniju otvaranja ulepšala je muzika u duhu Oktoberfesta u izvođenju benda Oberkrainer iz Novog Sada a posetioci su mogli uživati i u muzičkom umeću Dečije filharmonije.

daninemacke10

daninemacke24

Tokom trodnevne manifestacije sve do nedelje 23. oktobra Beograđani mogu uživati u promociji Nemačke, nemačkih brendova i nemačkog jezika, fotografijama nemačkih gradova i pejzaža i promociji Nemačke kao popularne turističke destinacije, muzici, plesu, degustaciji Paulaner piva, wurst kobasica, pereca i kuglofa.

Posetioce tokom subote i nedelje očekuju koncerti, zabavne aktivnosti za decu i kreativne radionice za izradu maski igraonice Dreamland.

Danas je od 18h na programu C&A i Takko fashion modna revija by Udruženje Fashion a u nedelju koncert nemačke muzike u izvođenju Family benda od 18h kao i nastup malih balerina studija Leonesa istog dana u 12h.

daninemacke22

daninemacke20

Tu su i celodnevo NIVEA savetovalište za negu kože, slatki Kuglof korner by Domaćica za vas,Roda Oktoberfest promotivne akcije, Paulaner promocija i ukusne Wurst kobasice- sve na jednom mestu, na trgu u prizemlju šoping centra Stadion.

daninemacke25

daninemacke2

daninemacke

daninemacke16

daninemacke17

Za turističku promociju zaduženi su Turistička organizacija Nemačke i turističke agencije Big Blue i Kon Tiki koji posetioce nagrađuje turom Grac- Čokoladna bajka – putovanje za dve osobe.

Za promociju nemačkog jezika zadužen je Goethe-Institut koji kao kulturna ustanova Savezne Republike Nemačke svoju delatnost obavlja širom sveta, potpomaže i unapređuje učenje nemačkog jezika u inostranstvu i neguje međunarodnu kulturnu saradnju. Goethe-Institut, takođe prenosi sveobuhvatnu sliku Nemačke putem informacija o kulturnom, društvenom i političkom životu.

daninemacke19

daninemacke28

daninemacke26

A biće još iznenađenja - Turistička organizacija Nemačke u saradnji sa Lufthansom vam daje mogućnost da učestvujete u zanimljivoj aktivaciji „OSETITE ČAROLIJU NEMAČKE PRIRODE“. U periodu od 20. oktobra do 14. novembra, možete posetiti internet prezentaciju www.germany.travel gde ćete imati priliku da odgovorite na pet pitanja o Saveznoj Republici Nemačkoj. Ukoliko odgovorite tačno na svih pet pitanja, možete osvojiti povratno putovanje u Frankfurt, u ekonomskoj klasi za dve osobe, na bazi dva noćenja sa doručkom. Promotivna aktivnost traje do 18. novembra kada će se znati ko će putovati u Nemačku.

daninemacke27

daninemacke8

daninemacke29

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.