Roma pobedila Juventus, važna pobeda Katanije

BEOGRAD, 23. januara2010. (Beta) - Fudbaleri Rome pobedili su u Torinu ekipu Juventusa sa 2:1 u subotnjoj derbi utakmici 21. kola italijanskog fudbalskog prvenstva.

Romi je to 11. uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza, dok je Juventus zabeležio čak peti poraz u poslednjih šest mečeva.

Torinska "stara dama" povela je u 51. minutu preko Alesandra del Pjera, koji je preciznim šutem sa 15 metara pogodio levio ugao mreže Rome.

Domaćin je imao gol prednosti samo do 68. minuta, kada je Fabio Groso u svom šesnaestercu faulirao Rodriga Tadeija, a siguran izvođač penala bio je kapiten Rome Frančesko Toti.

Gosti su od 82. minuta imali igrača više, pošto je golman Juventusa van kaznenog prostora oborio Jona Arnea Rise i zaradio crveni karton.

Roma je brojčanu prednost uspela da iskoristi u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, kada je David Pizaro odlično centrirao do Risea, koji je glavom sa sedam metara savladao rezervnog golmana Aleksa Maningera.

Fudbaleri Katanije pobedili su na svom terenu ekipu Parme sa 3:0 u prvoj utakmici 21. kola italijanskog prvenstva i pomerili se sa pretposlednje pozicije na tabeli.

Ekipa koju trenira Siniša Mihajlović, povela je u 15. minutu golom Đuzepea Maskare, a istom igraču je u 22. minutu golman Parme Antonio Mirante odbranio jedanaesterac.

Katanija nije, međutim, kaznjena za taj promašaj, a u drugom poluvremenu domaćin je postigao još dva gola.

Najpre je Horhe Martinez u 71. minutu povisio na 2:0, a konačan rezultat postavio je Takajuki Morimoto u 77. minutu.

Ekipi sa Sicilije to je četvrta prvenstvena pobeda, dok je Parma zabeležila osmi poraz.

Pogledajte još