ŽELJKO BEBEK OTVORENO: Niti zanimam ja Bregovića, niti on zanima mene!

- Već godinama ja nemam nikakve veze sa tom pričom. Uživao sam 2005. na Hipodromu, u Maksimiru i u Sarajevu. Posle ta tri koncerta ništa me više nije zanimalo. Imam ja svoju karijeru, svoj pravac, a ovo je nešto u čemu se ne pronalazim. Mi smo na početku bili grupa koja je urbanizovala ruralnu Jugoslaviju. Bregović sad ima tu neku viziju muzike, on sve radi narodnjački. I verujem ja da je on u tome uspeo, ali ja sebe ne vidim u tome. To je njegov put, a meni je malo dosadno da i dalje pričam o Goranu - kaže Bebek.

On, međutim, s uživanjem govori o samim počecima Bijelog dugmeta, godinama kada je on pevao i pesmama koje je izneo. Sviđa mu se što većina publike i dalje misli da je on bio najbolji pevač proslavljene grupe.

- Da nisu to mislili o meni, ne bih ja uspeo da imam solo karijeru. Goran je tad napravio neke dobre pesme, ja sam to izneo na svoj način i to mi je osiguralo put za kasnije. Ti počeci su mi doneli da i danas živim od muzike i uživam u njoj - priča Bebek i dodaje da posle odlaska iz grupe više nije osećao nikakvu povezanost sa njom, niti sa Goranom Bregovićem.

- Mislim da svi već znaju sve o mom i Goranovom odnosu. Nismo mi nikad bili dobri prijatelji, ali smo bili odlični saradnici. U nekom trenutku putevi su nam se razišli, da bi smo se slučajno sreli te 2005. godine, imali smo ta tri kocerta i to je bilo to. Posle toga je sve isto, kao što je bilo i pre toga. Niti zanimam ja Bregovića, niti on zanima mene - iskren je Bebek, koji, međutim, nije želeo da da precizan odgovor na pitanje o navodnoj zabrani da peva pesme Bijelog dugmeta.

- Na to pitanje treba da odgovori Bregović. On zna da li je to uradio ili nije. Mene to ne zanima, ja i dalje pevam pesme koje sam ja stvorio - završava Željko.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.