Međunarodni seminar realnog aikidoa u Beogradu

Očekuje se dolazak preko 600 učesnika (dece i odraslih) kako iz Srbije, tako i iz regiona, kao i deo pripadnika Vojske Srbije.

Realni aikido je autentična borilačka veština samoodbrane, izuzetno efikasna i primenljiva u svakodnevnim, realnim situacijama. Fleksibilnost tehnika, koja pojedincu omogućava da izvođenje prilagodi svojoj konstituciji i zahtevima trenutne situacije, rezultira maksimalnom efikasnošću primene realnog aikidoa. Starosnog ograničena za bavljenje ovom veštinom nema. Pogodna je za rekreativno vežbanje odraslih, pozitivno utiče na razvoj psihofizičkih osobina i motorike dece, a zbog svojih specifičnih odlika, realni aikido je izuzetno pogodan za obuku telohranitelja i specijalnih jedinica vojske i policije.

Realni aikido je praktična i efikasna borilačka veštinakoja primenjuje superiorne odbrambene tehnike zasnovane na zakonima prirode. Neki od od principa realnog aikidoa su: Pravovremena reakcija, uklapanje u protivnikov napad, izbacivanje protivnika iz ravnoteže, obavezan završetag sa sigurnom kontrolom ili završnim udarcem. Za realni aikido je karakteristična primena zbunjujućih udaraca u vitalne tačke koje služe skretanju pažnje napadača sa izvođenja tehnike na iznenada nastalu bol, sa ciljem uspešnog i nesmetanog izvođenja tehnike.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.