LJUBAV NIJE DVOSMERNA ULICA, VEĆ NESEBIČNO DAVANJE: Glumica Jelena Gavrilović u UNICEF kampanji

Ovako je naša poznata glumica Jelena Gavrilović, u kratkom video intervju snimljenom u okviru kampanje „WannaGive- jer je tuđa sreća i moja sreća“, opisala šta za nju znače davanje i humanost. Ona je jedna od brojnih javnih ličnosti koje su se priključile zajedničkoj akciji UNICEF-a i magazina WANNABE, koja za cilj ima promovisanje empatije, solidarnosti i značaja redovnog mesečnog doniranja, odnosno ulaganja u budućnost naše dece kroz Klub prijatelja UNICEF-a.

„Jedino i isključivo kada dajemo možemo da utičemo na pogrešno uvrenje da ništa ne možemo da promenimo! Davanje nije privilegija jedne grupe ljudi, ni u prijateljstvu, ni u humanosti, ni u ljubavi. Drago mi je što UNICEF uvek naglašava da kada bismo svi izdvojili pomalo, u rukama bismo imali moć da promenimo stvari“, dodala je naša glumica, poznata po svom radu sa najmlađom publikom i otkrila da je na i van scene dečije emocije uvek razoružaju.

„Najlepši kompliment koji sam u dobila u životu potekao je od jednog šestogodišnjeg dečaka, štićenika Doma za nezbrinutu decu. Upravo ljudi koji nemaju ljubav, su uvek spremni da je podele. Dečije emocije su iskrenije zato što je kod njih isključen razum. Oni reaguju bez puno razmišljanja, na prvu loptu, kako bismo rekli u glumačkom svetu“, objašnjava Jelena i dodaje: „Najviše me inspirišu obični dobri ljudi. Oni svojim delima ponajviše dokazuju da ne moramo da potrošimo mnogo da bismo nekom pomogli, možemo da budemo humani i sa vrlo malo.“

Kampanju „WannaGive – jer je tuđa sreća i moja sreća“, pokrenutu povodom obeležavanja 70 godina postojanja i rada UNICEF-a, do sada su podržale brojne javne ličnosti - ambasadori UNICEF-a, poznati glumci, muzičari i TV lica poput Nebojše Glogovca, Nataše Miljković, Aleksandra Radojičića, Bojana Perića, Tamare Krcunović i brojnih drugih. Oni će kroz seriju video intervjua govoriti o značaju darivanja, solidarnosti i altruizmu.

Ukoliko i vi želite da podržite UNICEF kroz redovne mesečne donacije i priključite se brzorastućem Klubu prijatelja ove organizacije, pošaljite SMS sa sadržajem „100“ ili „200“ na broj 9656 (za korisnike Telekom i Telenor mreže).

Detaljnije o Klubu prijatelja UNICEF-a pročitajte OVDE, a celu Jeleninu priču pogledajte u video klipu ispod.

Pogledajte još