URAĐENA OBDUKCIJA, ALI... Nepoznat uzrok smrti Džordža Majkla

"Obdukcija je izvršena juče, ali njeni rezultati nisu doveli ni do kakvog zaključka u vezi sa uzrokom smrti Džordža Majkla", navodi se u saopštenju, u kojem se dodaje da će biti urađene nove analize čiji će rezultati biti poznati "tek za nekoliko nedelja".

Policija je takođe navela da se Majklova smrt i dalje vodi kao "nerazjašnjena", ali ne i "sumnjiva".

Pevača je mrtvog pronašao u krevetu njegov partner Fadi Favaz, a prema rečima menadžera Majkla Lipmana, koje je preneo magazin "Bilbord", Majkl je umro u snu od zastoja srca.

Majklu su odali počast brojni obožavaoci u Velikoj Britaniji i širom sveta, a obelodanjeno je i da je godinama poklanjao novac za pomoć siromašnoj deci i obolelima od SIDE.

Pevaču su na društvenim mrežama počast odale i mnoge kolege, među kojima i Elton Džon, s kojim je uspešno sarađivao i 1991. godine otpevao duetski hit "Don't Let the Sun Go Down on Me".

Džordž Majkl jedan je u nizu slavnih umetnika koji su umrli ove godine, a medju njima su Dejvid Bouvi, Prins i Rik Parfit, gitarista britanske grupe "Status Quo", koji je umro dan uoči Božića.

Majkl, čije je pravo ime bilo Jorgos Kirijakos Panajiotu, rođen je 25. juna 1963. godine u Londonu i bio je sin kiparskog Grka i Britanke.

Postao je svetski poznat kao deo dueta "Wham", koji je osnovao sa svojim školskim drugom Endruom Ridžlijem 80-tih godina 20. veka.

Kasnije je počeo vrlo uspešnu solo karijeru. Za nepunih 40 godina karijere osvojio je dve Gremi nagrade i prodao više od 100 miliona albuma.

Imao je problema sa alkoholizmom i narkoticima, što je uzrokovalo i druge zdravstvene probleme, a tokom ove godine najavio je da se vraća karijeri. Početkom meseca je objavljeno da s tekstopiscem i producentom Notijem Bojem priprema novi album.

Neki od njegovih najpoznatiji hitova su "Faith", "Father figure", "One More Try", "Monkey", "Praying for Time", "Outside".

Još nije poznato kada i gde će biti sahranjen.

Izvor: Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.