Neko krije ugovor

NOVI SAD, 23. april 2007. (FoNet) - Predsednik skupštine Vojvodine Bojan Kostreš uputio je žalbu, jer mu nadležne republičke institucije nisu u zakonskom roku dostavile tekst ugovora o davanju koncesije za izgradnju i korišćenje autoputa od Horgoša do Požege.

Žalba je, kako prenosi novosadski Dnevnik, upućena povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću.

Kostreš je 2. aprila, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, zatražio tekst ovog ugovora od vlade Srbije, ministarstva za kapitalne investicije i ministarstva finansija.

Nijedna od ove tri državne institucije, međutim, nije ispunila svoju zakonsku obavezu, rečeno je u saopštenju Kostrešovog kabineta.

Ugovor o davanju koncesije za izgradnju, korišćenje i održavanje autoputa od Horgoša do Požege je 30. marta potpisao ministar Velimir Ilić sa konzorcijumom koji čine FC Konstrakšn i Alpina Majreder Bau GmbH.

"Sada je već sasvim očigledno da je u pitanju pokušaj da se sadržaj potpisanog ugovora sakrije od svih onih koji nisu spremni da poveruju da je taj ugovor u njihovom interesu", kaže se u saopštenju.

"Ostaje sve veća sumnja da su tim ugovorom oštećeni ne samo građani Vojvodine, već i država Srbija. Ako nije tako, zbog čega se ugovor i dalje krije", saopštio je kabinet predsednika skupštine Vojvodine.

Pogledajte još