Principijelna saglasnost za kredit

BEOGRAD, 27. januara 2010. (Beta) - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je u sredu da je ostvarena principijelna saglasnost za realizaciju ruskog kredita Srbiji od 200 miliona dolara za stabilizaciju njenog budžeta.

"Postignuta je principijala saglasnost, a reč je o 200 miliona dolara nemenjenih stabilizaciji budžeta. Takođe, postoji načelni stav da će preostala suma od oko jedne milijarde dolara biti namenjena za realizaciju infrastrukturnih objekata i postignut je sporazum da će srpska strana predočiti neophodne projekte izgradnje železničkih pruga i autoputeva", kazao je Konuzin novinarima u Skupštini Beograda.

On je naveo da su neki projekti već predati, da se razmatraju i da će nakon toga biti određena sredstva za njihovu realizaciju. "To znači da će realizacija tih projekata zavisiti od saradnje dveju strana i smatramo da ćemo uskoro postići saglasnost oko toga šta treba činiti", kazao je ambasador posle susreta sa zamenikom gradonačelnika Beograda Milanom Krkobabićem.

Krkobabić i Konuzin su se složili da velike kompanije dve zemlje treba ubuduće da šire saradnju na osnovu međudržavnih ugovora i dogovorili su konkretne mere pomoći u cilju postizanja saradnje malih i srednjih preduzećima.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.