NEZVANIČNO POTVRĐENO I IZ NJEGOVOG KABINETA: Nikolić se kandiduje za predsednika

Mediji prenose da je Nikolić odluku da se kandiduje doneo večeras na proslavi svog 65. rođendana.

Ranije je Tanjug preneo da u Nikolićevom kabinetu nisu hteli "ni da potvrde, ni da demantuju ovu informaciju".

Tomislav Nikolić je u vreme kada je objavljena vest da će se ipak kandidovati za predsednika Srbije na Tviteru napisao: "Nema uzmicanja, ni povlačenja".

Uz taj tvit su i fotografije s premijerom Aleksadrom Vučićem sa prijema održanog povodom Dana državnosti i fotografije tokom govora u kom je izrekao te reči. Na prijemu osim premijera od državnih zvaničnika bio je i vojvođanski premijer Igor Mirović, ali niko od ministara u Vladi Srbije.

Nikolić je ranije danas izjavio da nije iznenađen „ishodom glasanja“ na predsedništvu Srpske napredne stranke, čime je data podrška kandidaturi lidera stranke Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Na pitanje novinara da li je odustao od kandidature, Nikolić je kratko odgovorio:

„Dogovorićemo se…“.

On je takođe rekao, na pitanje kako komentariše navode medija da je njegov sin podržao kandidaturu Vučića, da je Radomir Nikolić „izneo svoj stav na pripremnom sastanku“.

Na prijemu koji je organizovao povodom Dana državnosti Nikolić je rekao da Srbija nema prava da se odrekne davno nasleđenih vrednosti.

On je dodao da nema uzmicanja ni povlačenja čak i kada "vetrovi hoće da vas slome".

Predsedništvo SNS je nа sednici održanoj u utorak odlučilo da za predsednikа Srbije, kаo svog kаndidаtа, istаkne Aleksаndrа Vučićа i tа odlukа donetа je jednoglаsno.

Vučić je potom u Upitniku na RTS naveo da bez podrške predsednika Nikolića ništa ne bi mogli da urade i da je to njegova “istorijska uloga”.

„Ko bi glasao za mene glasao bi i za njega. On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri-četiri odsto koje bi mogle da odluče. Procena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate nazad“, rekao je premijer.

„Planiram i da radimo zajedno i nemam nikakav problem s tim, ali treba da vidimo kako da pobedimo. Mnogo volim Tomislava Nikolića, mnogo volim svakoga, ali najviše volim Srbiju“, dodao je Vučić.

Nikolić poslednjih meseci nije krio želju da ponovo bude predsednički kandidat, a u utorak je izjavio da Vučić može da pobedi, čak i lakše od njega, ali da ipak i on to može.

Na pitanje da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako Vučić bude kandidat, kratko je odgovorio: "Ne postoji".

Izvor: b92.net

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.