Uručene Svetosavske nagrade

BEOGRAD, 27. januara 2010. (Beta) - Svetosavske nagrade koje dodeljuje Ministarstvo prosvete uručene su u sredu ustanovama i pojedincima zaslužnim za doprinos razvoju obrazovanja u Srbiji.

Dodeljeno je 15 Svetosavskih nagrada, a povelje i zlatnike sa likom svetog Save dobitnicima je uručio ministar prosvete Žarko Obradović. Ministar je na ceremoniji u Vladi Srbije istakao da je sveti Sava utemeljio vrednosti čija je važnost večna i kojih se stalno treba prisećati. "Siguran sam da ćemo u narednom periodu rešiti probleme, ali uspeti i da sačuvamu ono što je dobro u tradiciji naseg obrazovnog sistema", kazao je Obradović, dodajući da od kvaliteta obrazovanja zavisi i budućnost Srbije.

On je istakao da ta budućnost Srbije ima nadu posto su proteklih nekoliko godina đaci iz Srbije na različitim međunarodnim takmičenjima osvojili oko 400 medalja.

Dobitnik ovogodišnje Svetosavske nagrade, između ostalih, je i maturant novosadske gimanazije "Svetozar Marković" Milorad Pejić, kojeg to što je slep nije sprečilo da učestvuje na brojnim takmičenjima i osvoji prvo mesto na republičkom takmičenju iz istorije. Učenik VII razreda Osnovne škole "Feješ Klara" iz Kikinde David Kanala Svetosavsku nagradu dobio je za mnogobrojna priznanja osvojena na domaćim i međunarodnim informatičkim takmičenjima.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.