POTRESNA I ŠOKANTNA ISPOVEST DIVE: Bila sam silovana i zlostavljana kao dete, baš poput moje majke!

Naime, Fonda je otkrila da je prvi put silovana kao devojčica, ne navodeći detalje tog strašnog događaja.

- Želim da ti objasnim način na koji patrijarhat utiče na žene. Sada, prvi put, mogu da priznam javno da sam bila silovana i seksualno zlostavljana još kao devojčica - rekla je Fonda u intrevjuu i dodala da je tokom glumačke karijere doživela različite oblike seksualnog nasilja.

@breathe_brittany је поделио/ла објаву дана

- Dobijala bih otkaz, jer nisam želela da spavam sa svojim šefovima. I uvek bih mislila da je to moja krivica, da nisam uradila pravu stvar ili da sam rekla nešto što nisam smela - rekla je glumica i podvukla da mlade žene često okrive sebe zbog nasilja koje trpe.

- Znam dosta devojaka koje su silovane i koje ne shvataju šta im se desilo. Ne razumeju ili ne žele da prihvate činjenicu da su silovane. Tada govore sebi da se to desilo jer njihovo "ne" nije bilo dovoljno ubedljivo - kazala je glumica.

Međutim, ovo nije bio prvi put da Džejn Fonda govori o seksualnom nasilju. Glumica je pre nekoliko godina u svojim memoarima otkrila i da je njena majka bila žrtva seksualnog nasilja, zbog čega je oduzela sebi život kada je Fonda imala 12 godina.

Nakon toga, Fonda je pre tri godine govorila na godišnjici osnivanja "Centra za rehabilitaciju žrtava silovanja" o iskustvu koje je njena majka preživela.

Tada je otkrila da je saznala za tragičnu sudbinu svoje majke nakon što je našla njenu medicinsku dokumentaciju u kojoj je pročitala da je "majka bila silovana kada je imala samo osam godina".

- U trenutku kada sam to pročitala, sve kockice su se složile. Bilo mi je jasno otkuda promiskuitet, bezbroj plastičnih operacija, odakle krivica, bilo mi je jasno zašto nije mogla da voli ili da bude intimna s nekim. I tada sam, po prvi put, uspela da je razumem i da joj oprostim. Ali i sebi da oprostim - podvukla je tada glumica.

Inače, Džejn Fonda je ćerka holivudske legende Pitera Fonde i Frensis Ford Sejmor, čija je porodica pripadala visokom društvu. Na velikom platnu, prvi put se pojavila 1960. godine, u ostvarenju "Tall Story", a deset godina nakon toga dobiće prvu nominaciju za Oskara. Prestižnu nagradu američke filmske Akademije Džejn Fonda je ukupno dobila dava puta, za uloge u filmovima "Klute" i "Coming home".

Izvor: blic.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.