Nagrada za "Đavolju varoš" u Trstu

Srpski film “Đavolja varoš” reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića osvojio je prvu nagradu u glavnom takmičarskom programu na 21. međunarodnom festivalu u Trstu.

Međunarodni filmski festival u Trstu okuplja filmove centralne i istočne Evrope, a u glavnoj takmičarskoj konkurenciji učestvovalo je dvanaest filmova, među kojima i kanski laureat - grčki film “Očnjak” reditelja Jorgosa Lantimosa.

U zvaničnom saopštenju žirija se ističe da je film “Đavolja varoš” (Devil's Town) nagrađen "za hrabrost i jasnoću vizije mladog reditelja koji kroz preciznu montažu i odličnu režiju otkriva grad koga su napustili bogovi...“.

Film “Đavolja varoš” je pre nedelju dana osvojio specijalno priznanje žirija na festivalu u Palm Springsu - Kalifornija, a ovoga će vikenda biti prikazan i na međunarodnom festivalu u Roterdamu. Roterdamski festival je najveća smotra debitantskog filma na svetu, na kome se u različitim selekcijama prikazuje oko dve stotine filmova, a “Đavolja varoš” će biti prikazana u glavnoj selekciji pod nazivom “svetla budućnost” (Bright future).

Pogledajte još