OBOJI U CRVENO - šifra koja čuva srce!

Bolesti srca i krvotoka decenijama su vodeći uzrok obolevanjaismrtnosti pre navršene 65. godine života. Uzrok smrti svake druge osobe u Srbiji su upravo bolesti srca i krvnih sudova - pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". Statistički -svakog sata, od kardiovaskularnih bolestiumre 6 osoba.

Na ovaj način već drugu godinu za redom Hemofarm fondacija, po uzoru i uz odobrenje inicijatora tradicionalnih humanitarnih revija na New York Fashion Weeku, crvenu haljinu uvodi kao šifru koja će i u Srbiji značiti isticanje značaja prevencije bolesti srca” - kaže Sanda Savić, članica UO Hemofarm Fondacije i senior direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma.

Iz godine u godinu povećava se i broj žena koje obolevaju od bolesti srca, a kod svake treće to je i uzrok smrti! Rizik se povećava sa godinama, pojavom menopauze koja za posledicu često ima hipertenziju.

Skrećući pažnju upravo na ove činjenice, crvene haljine ove godine će nositi poznate dame među kojima će biti Lena Kovačević, Tanja Petrović, Snežana Savić, Biljana Krstić, Katarina Gojković, Ana Sofrenović, Nela Mihajlović, Suzana Petričević, Lokica Stefanović, Suzana Mančić, Dubravka Marković, Cvijeta Mesić, Tamara Bakić i mnoge druge.

“Mi smo ponosni što se klub poznatih dama koje daju svoj doprinos učešćem u modnoj reviji uvećava, jer sve one svojim primerom doprinose da i druge žene u Srbiji o svom srcu brinu na vreme i tako uz pamet i lepotu promovišu i zdrave stilove života” – ističe Sanda Savić.

Revija će u okviru Beogradske nedelje mode biti održana 30. marta 2017. godine u Belexpo centru.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.