#AutoForum2017 - Vladimir Momčilović: Ne može standard stanovništa uvek da bude izgovor za zagađenje!

#AutoForum2017 okupio je relevantne stručnjake i brendove iz oblasti automobilizma, predstavnike obrazovnih institucija, kao i predstavnike Uprave carine i udruženja uvoznika.

Forum je otvorio Mihailo Vesović, zamenik generalnog menadžera Privredne komore Srbije, koji je istakao da ne postoji privreda i država koja nema svoju automobilsku industriju u vrhu. Vesović je naveo da svi trendovi koji dolaze u automobilskoj industriji ne mogu da se sprovode autonomno, da moraju biti povezani svi, država, industrija, institucije... Prisutnima se na otvaranju obratio i Matijas Kleva, prvi sekretar, šef departmana za ekonomske odnose Ambasade Italije, koji je istakao da je autoindustrija veoma značajna za italijansku ekonomiju, ali ne samo u pogledu ekonomije već i inovacija koje utiču na celokupnu ekonomiju i sve druge grane privrede.

Na panelu "Električna vozila kao osnova transporta – budućnost, sadašnjost ili iluzija" učestvovao je i Docent Vladimir Momčilović, Saobraćajni fakultet u Beogradu, koji nam je tokom konferencije rekao:

"Budućnost autoindrustrije u Srbiji jeste svakako da se omogući ulazak najsavremenijih tehnologija kroz naše proizvođače vozila ili kroz predstavnike stranih proizvođača..."

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.