BIA učinila presedan Vučiću

BEOGRAD, 29. januar 2010. (FoNet) - Potvrda koju je Bezbednosno-informativna agencija izdala Aleksandru Vučiću da nije agent MI6 presedan je kada je u pitanju rad tajnih službi sveta,kaže za Blic Goran Petrović, bivši šef tajne policije.

Nikada u istoriji službe nikome nisu izdavane nikakve potvrde, ni uverenja. BIA nije opština da izdaje potvrde, to je presedan i farsa,istakao je on.

Tajne službe, napominje on, operišu informacijama dostupnim tačno određenoj vrsti korisnika i BIA je takvu vrstu informacija mogla da pošalje jedino nekom državnom organu,
predsedniku, premijeru, Odboru za bezbednost, povereniku za zaštitu informacija od javnog značaja, ombudsmanu. Lista korisnika, kako objašnjava, utvrđena je zakonom.

Informacije kojima BIA barata su tajna, kao i poslovi kojima se bavi, i to treba da ostane tajna za svakog ko je nepozvan da o tome ima saznanja, naglasio je Petrović.

Da li se BIA bavi Vučićem ili ne i ima li neke informacije o njemu, to za njega treba da bude tajna. U suprotnom, ako je on upoznat s tim da se BIA bavi njim i proverava da li je agent MI6, njen rad se pretvara u farsu, kaže on.

Pogledajte još