fbpx

GOCA I RAŠA: Daće Bog da sledeći Uskrs slavimo sa bebom

Veseli i raspoloženi Raša i Goca su pred Uskrs posetili jedno etnoselo, gde su uz prazničnu atmosferu evocirali uspomene.

- U mojoj kući je postojala tradicija da uveče pred Uskrs obučem najlepšu haljinu, sačekam braću i sestre i potom svi zajedno idemo u crkvu. Kada se završi liturgija, svi se međusobno tucamo jajima, a ujutru se okupljamo kod bake i deke. Uvek sam volela praznike, jer sam najviše poklona dobijala od roditelja - priseća se Goca, a Raša dodaje:

- Kao klinac sam bio strašno nevaljao, ali sam zato umeo da polupam sva jaja već za prvi dan Uskrsa, pa su morali dodatno da farbaju jaja. Voleo sam da se tucam sa drugovima iz ulice i to je ono što me uvek podseti na trenutke kada sam bio klinac - objašnjava Raša.

Gocina ćerka Lena ima devet godina, a mama je uči svim običajima.

- Farbam sa Lenom jaja kao što je sa mnom to radila moja majka. Obično Lenu za Uskrs iznenade moji svekar i svekrva kada smo za praznike kod njih. Svekar joj po celom dvorištu ostavi paketiće, parice i svašta nešto. Prava praznična atmosfera se oseća u našoj kući, dešava se da i zapevamo Radomir i ja, jer je to ipak najradosniji praznik u godini. Nekoliko nedelja pred praznik osluškujem šta bi Lena volela da dobije, pa je tim poklonom iznenadim - priča popualrna pevačica.

Njihova najveća želja je da prošire svoju porodicu, te se nadaju da će im se do sledećeg Uskrsa ostvariti san.

- Iskrena da budem, svakako bih volela da sledeće godine u ovo vreme sa bebom dočekujemo ovaj praznik. Meni je to trenutno najveća želja, a i mom suprugu. Da se razumemo, od trenutka kada smo stupili u brak, nas dvoje želimo dete, a nadamo se da će nam se želja u narednoj godini ostvariti. Mene bi veoma obradovalo da dobijem još jedno dete, a Lena je jednom prilikom dok smo sedeli u parku rekla da bi volela da dobije sestru, dok bih ja više volela da drugo dete bude dečak - objašnjava Gordana, a Raša se ubacuje:

- Ako dobijem sina, neću ga terati da bude muzičar, ali bih voleo da zna da svira bubnjeve. Nadam se da ćemo uskoro biti jedna velika porodica, alli neka stvari idu svojim tokom.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.