Sanacija mosta Gazela do 8. februara

BROGRAD, 29. januara 2010. (Beta) - Sanacija naprslina na nosaču mosta Gazela u Beogradu biće završena do 8. februara, izjavio je u petak generalni direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak, ističući da je saobraćaj na mostu trenutno bezbedan.

"Sanacija mosta će trajati 15 dana, od čega se pripreme vrše 10 do 12 dana, a samo zavarivanje pukotina će trajati dva do tri dana", rekao je on agenciji Beta i dodao da će Putevi Srbije za te radove izdvojiti 17 miliona dinara.

Kako je objasnio, zavarivanje pukotina, koje su otkrivene prilikom rutinske kontrole mosta koja se radi svakih mesec do dva meseca, planirano je za naredni vikend.

Drobnjak je ponovio da su Putevi Srbije u četvrtak, u saradnji sa saobraćajnom policijom i Sekretarijatom za saobraćaj Beograda, preventivno, zbog bezbednosti, zabranili teretni saobraćaj, nosivosti veće od 3,5 tona, preko mosta u smeru ka Novom Beogradu. Zabranjen je i sav motorni saobraćaj srednjom trakom ka Novom Beogradu, dok je za ostale dve trake u tom pravcu uvedeno ograničenje brzine na 40 kiklometara na sat.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.