Neizvestan nastup Jankovićeve u Fed kupu

BEOGRAD, 1. februara 2010. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković rekla je da još nije sigurna da li će zbog povrede moći da igra za reprezentaciju u meču protiv Rusije, u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa.

Jankovićeva je objavila na svom blogu da se i dalje nalazi na Floridi, gde pokušava da sanira povredu leđa.

"Ostalo je još malo vremena, videćemo kako će se moja povreda ponašati u narednih 24 sata. Nakon toga ću znati da li sam putnik za Srbiju ili ostajem na Floridi, da se lečim i tugujem što ne mogu biti u Areni i igrati protiv Rusije za pobedu Srbije, za ulazak u polufinale Svetske grupe", navela je Jankovićeva na svom blogu.

Jankovićeva je rekla da se povredila na Australijan openu kada je na treningu pokušala da promeni način serviranja.

"Nisam želela da govorim javno o problemima koji su me zadesili u Australiji, o prehladi i povredi leđa do koje je došlo na treningu jer bi to mnogi pripisivali kao neko pravdanje za izgubljeni meč na AO. Nisam ni želela da pravim famu oko povrede za koju sam smatrala da će nakon terapija u Australiji i SAD proći", rekla je ona.

"Ipak, sve se iskomplikovalo, ja sam i dalje na Floridi, u velikoj neizvesnosti da li ću uopšte i krenuti na put. Bila sam u izolaciji, nisam se oglašavala svih ovih dana i zbog toga da selekcija Rusije ne sazna za moju povredu i dođe ohrabrena u Beograd", dodala je osma teniserka sveta.

Jankovićeva je podsetila da je odigrala 35 mečeva za reprezentaciju u Fed kupu i ostvarila 26 pobeda.

"Igrala sam za reprezentaciju i povređena, pod teškim bolovima izazvanim raznim povredama, pod injekcijama, bilo je mnogo teških, ali i lepih momenata. Sada sam u dilemi da li ponovo ulaziti u isto, da li ponovo povređen stati na crtu protivniku, jer to me može koštati narednih meseci igranja i takmičenja", rekla je ona.

Meč prvog kola Svetske grupe Fed kupa igra se od 6. do 7. februara u Beogradskoj areni.

Pogledajte još