PREPORUKA ZA DANAS: Vera Vuksanović – izložba, film, koncert, restoran-bar, splav

Na fakultetu za digitalnu umetnost i nove medije u Beogradu diplomirala je fotografiju. Živela je u mnogim svetskim metropolama, majka je jedne devojčice i stvorila je svoju umetnost po kojoj je svi prepoznajemo. Čuveni light boxevi koje prate karakteristične rečenice, instalacije od neona našli su se na Verinoj prvoj samostalnoj izložbi. Još dok je bila srednjoškolka, volela je da zidove pozorišta gimnazije i grada ukrašava raznobojnim slikama i grafitima. Iako je jedno vreme bila manekenka, oduvek je znala da se neće baviti manekenstvom kao primarnim zanimanjem. Afirmacija ljubavi njena je glavna tema za sve što stvara u umetnosti, a danas za naš portal daje svojih 5 preporuka.

IZLOŽBA

U sredu 24.05. otvaranje izložbe mladog talentovanog i konceptualnog umetnika Vuka Ćuka pod nazivom ,,Impossible perspectives” na jako zanimljivoj lokaciji, u Nebojšinoj Kuli, na otvorenom.


FILMOVI

Što se filmova tiče, velika sam ljubiteljka SCFI filmova, a ovu sezonu bih začinila filmom iz 2013. godine čileanskog reditelja Alehandra Jodorovskog ,,The dance of reality”. Ako ste ljubitelj ovog žanra, obavezno pročitajte i knjigu pod istim naslovom.

#아가씨 #THEHANDMAIDEN

A post shared by Taeri_S2 (@taeri_s2) on

Pored naučne fantastike, volim i trilere i jedan od boljih filmova koji sam gledala u poslednje vreme je ostvarenje čuvenog korejskog reditelja old boya, Park Chan-wook-a, čije filmove obožavam. Reč je o filmu ,,The handmaiden.

would like to say thanks to @billboard for posting our new single “Each Time You Fall In Love” today…

A post shared by Cigarettes After Sex (@cigsaftersex) on

KONCERT

Što se dobrog koncerta tiče, sačekaćemo do 18. jula. U pitanju je bend, kako ih nazivaju 'dream pop grupa', Cigarettes after sex, koji će svoj koncert održati na bazenima Sportskog centra ,,11. april”.

RESTORAN-BAR

Kada sam u Beogradu, redovna sam u novootvorenom baru-restoranu u ulici Braće Jugovića 3 ,,Endorfin”. Poznat je po prijatnoj atmosferi, Kabinet pivu i odličnim modernim enterjerom.

SPLAV

Letnja sezona splavova počinje, pa tako i nezaobilazan zalazak sunca i vikendi na mom omiljenom Pristanu.

Autor: Nina Dotlić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.