Stiže "Dinastija" 21. veka: Snima se nastavak serije o Karingtonovima, ali bez Aleksis (VIDEO)

Serija od devet sezona i 220 epizoda, premijerno emitovanih između 1981. i 1989, vraća se na male ekrane u modernom i poprilično izmenjenom izdanju.

Kako bi nastala nova “Dinastija”, autori “Tračare” Džoš Švarc i Stefani Sevidž i producentkinja serije “Osveta” Sejli Patrik udružili su snage sa kreatorima originala – bračnim parom Ester i Ričardom Šapirom. Priča o bogatim članovima porodica Karington i Kolbi ovog puta biće ispričana iz ugla Felon Karington, ćerke milijardera Blejka, kog je nekad tumačio Džon Forsajt (njegovu ulogu preuzima Grent Šou, čuveni zavodnik Džejk iz takođe svojevremeno popularne serije “Melrouz plejs”), i žene koja će uskoro postati njena maćeha Kristl (u novoj verziji Kristal).

Kako bi dočarala ovaj lik, na mesto Linde Evans “uskočiće” Peruanka Natali Keli, a ovog puta kao Blejkovu ćerku Felon gledaćemo Elizabet Gilis, zvezdu serije “Seks, droga i rokenrol”. U projektu će zaigrati i Džejms Makej (kao Stiven Karington, crna ovca porodice), Alen Dejl (kao batler Džozef Anders), nigerijski glumac Sem Adegokej (šarmer Džef Kolbi), Afroamerikanac Rober Kristofer Rajli (Blejkov vozač Majkl Kalhejn), Rafael de la Fuente (kao Sem Flores, muška i to gej vezija čuvene Semi Džo Karington).

Prva epizoda američke sapunice emitovana je 25. juna 1984. godine na prostoru bivše Jugoslavije, i to ponedeljkom od 21.00 na nekadašnjoj Televiziji Beograd.

El Kourli (a od sredine serije glumac Džek Kolman) tumačio je lik Stivena Karingtona i tako ušao u istoriju televizije kao prvi glumac koji je u udarnom terminu prikazivan kao homoseksualac.

Zanimljivo je i da Džon Forsajt nije bio prvi izbor za ulogu Blejka Karingtona, već je ova rola najpre ponuđena Džordžu Pepardu, koji ju je odbio i okarakterisao kao nemoralnu. Takođe, uloga opake Aleksis (o kojoj u novom scenariju nema ni reči, bar zasad) nuđena je Sofiji Loren, Elizabet Tejlor i Rakel Velč, ali je tačku na potragu za “onom pravom” stavila Džoans Kolins i tako ušla u legendu.

Izvor: Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.