DIZAJNERKA DOBILA I ULOGU U SAPUNICI: Biljana Tipsarević zadužena za glamurozne kostime u srpskoj verziji serije "Dinastija"

U novoj televizijskoj sezoni, publika u regionu imaće priliku da na TV Pink, uživa u sprskoj adaptaciji čuvene američke serije "Dinastija", koja i dalje nosi titulu prve i najgledanije sapunice svih vremena. Uz konsultacije sa američkom producentskom kućom "CBS" koja je vlasnik licence, producentska kuća "Emotion" je u saradnji sa TV Pink započela snimanje, a scenario je prilagođen našem podneblju, ali osnovna nit ostaje nepromenjena – ljubav, speltke i drame biće okosnica i srpske verzije "Dinastije".

Ekipi ove visokobudžetne serije koja će na naše prostore doneti sjaj, glamur i intrige bogatih, pridružila se i čuvena srpska dizajnerka Biljana Tipsarević. Pored kolega stilista i kostimografa koji su angažovani na ovom projektu, Biljana kao modni dizajner učestvuje u kreativnom procesu i osmislila je kostime porodice Kadić za njihove najbitnije i najglamuroznije trenutke u seriji. Na samom početku razgovora sa Biljanom, pitali smo je kako se dogodilo da baš ona bude angažovana na srpskoj verziji "Dinastije".

- Inače sam veliki fan serije "Dinastija" i stare verzije, a i nove "Netfliksove". Mislim da je to serija koja je osvojila srca mnogih žena, pa i muškaraca širom sveta zbog priče, a ja bih, iz modnog ugla gledajući, rekla i zbog te estetike, modnog senzibiliteta, modnih trendova koji su nametani kroz obe verzije. Veoma često mi je "Dinastija", pogotovo prva verzija, služila kao inspiracija za mnoge kolekcije. Velika mi je čast i zadovoljstvo, kada su me pozvali da budem deo ovog projekta, bila sam mnogo srećna i zahvalna što mi je ukazano ovakvo poverenje. Zahvaljujem se i svim ostalim kolegama stilistima koji učestvuju u ovom projektu, a meni je velika čast da budem zadužena za kostime za najbitnije trenutke porodice Kadić - rekla je ushićeno Biljana.

Kao što je rečeno, poznata kreatorka biće zadužena za kreiranje kostima za najvažnije događaje u seriji, a posebna pažnja posvećena je kostimima za dva glamurozna venčanja.

- Ne smem previše da otkrivam, čekam da gledaoci to vide, da bude jedno veliko iznenađenje. Samo ću reći da je to tačno i da će se glumice pojaviti u nečemu potpuno neočekivanom i da će to biti jedno osveženje i da će biti veoma interesantno - kaže Biljana.

Kako joj je ta moda osamdesetih bliska, pitali smo je i da li su joj kostimi iz originalne "Dinastije" bili inspiracija za dizajniranje odeće za srpsku adaptaciju popularne sapunice.

- Dodavala sam nešto svoje, apsolutno sam se vodila karakterom likova jer prosto svaki kostim mora da bude u skladu sa ulogom i senzibilitetom. To je nešto što je svakako meni blisko estetski i što mi je često bila inspiracija za kolekcije i pre nego što su me pozvali za ovaj projekat, a pogotovo sada - otkrila je Biljana.

Pored toga što će dizajnirati kostime porodice Kadić, Biljana je dobila priliku da se u "Dinastiji" oproba i kao – glumica! Uz pomoć glumaca, Biljana je uspela da se pripremi za svoju ulogu iako nije glumica po profesiji.

- Moram da kažem da mi je velika čast i postoji određena doza treme, s obzirom na to da su velika glumačka imena u pitanju koja igraju u ovoj fenomenalnoj seriji. Maksimalno sam se potrudila, uz njihovu pomoć, da opravdam to poverenje koje mi je ukazano, u glumačkom smislu jer ja ipak nisam glumica. Ekipa koja radi na ovom projektu je stvarno fantastična, atmosfera na snimanju je fenomenalna. Jeste da snimanje traje nekad i više od 12 sati, ali brzo prođe i taj osećaj na kraju dana, zadovoljstvo, dobra energije koju ste upili od ljudi koji su oko vas – jednostavno osećate se fenomenalno. Stvarno su velika glumačka imena u pitanju i velika mi je čast da je meni ukazano takvo poverenje - ispričaka je dizajnerka.

Za kraj, Biljanu smo pitali šta joj je, kao modnoj kreatorki, glavni cilj rada na projektu kakav je "Dinastija".

- Ovo je zaista veliki izazov za mene, s obzirom na to da je ovo visokobudžetna serija i pored toga što će gledaoci uživati u samoj tematici serije, cilj nam je da uživaju i u toj prelepoj estetici, koja će se prožimati i kroz kostime. Cilj nam je definitivno da utičemo na modne tokove na našem tržištu, kao što je i prvobitna verzija serije "Dinastija" na globalnom nivou imala zaista veliki modni uticaj. Cilj nam je da kroz kostime i likove približimo tu modnu estetiku i modne trendove koje će naše devojke, žene, pa i muškarci, sa velikim zadovoljstvom i uživanjem upijati - rekla je Biljana.

Kako izgledaju otmeni kostimi porodice Kadić koje je dizajnirala Biljana Tipsarević, ali i kako se kreatorka snašla u glumačkim vodama, saznaćete u novoj sezoni TV Pink, za kada je zakazano premijerno emitovanje srpske verzije serije "Dinastija"!

Autor: Nadlanu.com
Foto: Jelena Simonović

Pogledajte još