Avatar i The Hurt Locker sa devet nominacija za Oskare

BEVERLI HILS, 2. februara 2010. (Beta) - Naučnofantastična saga "Avatar" i triler o ratu u Iraku "The Hurt Locker" dobili su po devet nominacija za Oskara, saopštila je u utorak američka akademija za film.

Režiseri ta dva filma, bivši supružnici Džejms Kameron i Ketrin Bigelou, nominovani su za Oskara za režiju. Pored "Avatara" i "The Hurt Locker", u trci za Oskara za najbolji film su i "Distrikt 9", animirana komedija "Do neba", priča o Drugom svetskom ratu "Prokletnici", drama o američkom fudbalu "The Blind Side", priča o recesiji "U vazduhu", drama "Ozbiljan čovek" i tinejdžerske priče "An Education" i "Precious".

Pored Kamerona i Ketrin Bigelou, za Oskara za režiju nominovani su i Kventin Tarantino, za "Prokletnike", Li Danijels, za "Precious" i Džejson Rajtman, za "U vazduhu". Za Oskara za najbolju glumicu nadmetaće se Sandra Bulok, za film "The Blind Side", Helen Miren, za "Poslednju stanicu", Keri Maligan, za "An Education", Gabore Sidibe, za "Precious" i Meril Strip, za "Džuli i Džulija". Nominacije za Oskara za najboljeg glumca dobili su Džef Bridžiz, za "Crazy Heart", Džordž Kluni, za "U vazduhu", Kolin Fert, za "A Single Man", Morgan Friman za "Nepobedive" i Džeremi Rener, za "The Hurt Locker".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.