PREPORUKA ZA DANAS: Vladana Veljković - knjiga, predstava, recept, serija, restoran

Jedna je od osnivača portal Pufnica.com, kao i modna urednica online magazine FashionMag42. Godine 2012, zajedno sa sestrom Bojanom, pokrenula je modni brend "Sisters Code by SBC", i počela da, kako ona kaže, živi svoj san.

Danas za naš portal daje svojih pet preporuka.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

KNJIGA "VODIČ KROZ SRPSKI MENTALITET"

Autor ove knjige je srpski pisac Momo Kapor koji je posvetio dugi niz godina proučavanju mentaliteta svojih sunarodnika. Sjajna knjiga koja najbolje objašnjava naš narod i može vas naučiti kakvi su to Srbi na jedan lep i duhovit način.

www.delfi.rs

Foto: Promo

PREDSTAVA "LJUBAV I MODA"

Odlična predstava koju je režirao Aleksandar Nikolić, a Staša Koprivica bila je zadužena za tekst. Kao jedna od kostimografa ove predstave zaista sam uživala u procesu stvaranja. Gledaoci će uživati u sjajnoj glumi, pevanju, koreografijama, kao i kostimima. Predstava koja unosi vedrinu u ovu našu, ponekad ne tako laku, svakodnevicu. Toplo preporučujem svima da posete teatar Madlenianum 7. i 8. juna.

operatheatremadlenianum.com/ljubav-i-moda

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT - KROMPIR SALATA

Krompir salatu najčešće pravim uz ribu,i ostalu morsku hranu. Recept mi je dala moja mama i uvek je pravim na taj način. Za mene je ova salata uvek pravi izbor za večeru sa prijateljima, koju najčešće pravim prijateljima iz Švajcarske kada odem kod svoje sestre Bojane.

Sastojci:

4-5 većih krompira
1 crni luk
1-2 limuna
4 kašike maslinovog ulja
so i biber
mirođija ili peršun
začine koje pronadjem u kuhinji

Foto: HBO/Promo

SERIJA "SEX AND THE CITY"

Verovatno sam jedna od mnogih koje su navele seriju ,,Seks i grad” kao svoj izbor. Mislim da je serija uspela da motiviše i inspiriše žene u celom svetu.

www.hbo.com

Foto: Promo

RESTORAN "POMODORO"

Ušuškan restoran u samom centru grada sa prelepim ambijentom i uvek dobro raspoloženim osobljem, I imate utisak kao da ste kod kuće. "Pomodoro" je jedan od mojih omiljenijih restorana u Beogradu.

www.pomodoro.rs

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još