Nevinost na aukciji

VELINGTON, 3. februara 2010. (Beta) - Jedna 19-godišnja studentkinja sa Novog Zelanda ponudila je svoju nevinosti na aukciji i prihvatila je ponudu od 32.000 dolara, što prema novozelandskom zakonu ne predstavlja krivično delo, javile su svetske agencije.

Studentkinja, koja je ponudu iznela na sajtu ineed.co.uz, kazala je da se na to odlučila kako bi nabavila novac za školovanje. Na sajt je stiglo više od 1.200 odgovor na njenu ponudu. "Prihvatila sam ponudu od više od 45.000 (novozelandskih) dolara, to je daleko iznad mojih očekivanja. Hvala svima koji su pročitali moju ponudu, njih je više od 32.000, kao i onima koji su na nju odgovorili, njih više od 1.200", navela je devojka na svojoj internet strani.

Predstavljajući se pod pseudonimom "unigirl", mlada žena sebe je opisala kao atraktivnu, dobrog zdravlja i istakla je da nikada nije imala seksualne odnose. Njen internet oglas izazvao je brojne reakcije na Novom Zelandu, zemlji koja je među najliberalnijima u svetu po zakonima o prostituciji. Mlada Novozelanđanka nije želela da daje izjave medijima, a vlasnik sajta na kojem je njena ponuda iznesena Ros Makenzi potvrdio je da sadržaj ponude, piše list Vaikato tajm. "Sve dok nešto nije protivzakonito ili uvredljivo, mi to prihvatamo kao ponudu", kazao je Makenzi.

Pogledajte još