fbpx

Aciona želi još osam odsto akcija Putnika

BEOGRAD, 26. aprila 2007. (Beta) - Kiparska kompanija "Aciona", koja je na Beogradskoj berzi kupila 77 odsto akcija turističke agencije "Putnik", objavila je u četvrtak nameru o preuzimanju još osam odsto akcija tog preduzeća.

U oglasu objavljenom na sajtu Beogradske berze, "Aciona" se obavezala da će objaviti ponudu za preuzimanje 59.581 akcije "Putnika", čim dobije odobrenje Komisije za hartije od vrednosti Srbije.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, oko 15 odsto akcija "Putnika" trenutno se nalazi u Privatizacionom registru, a 1.247 akcionara poseduje osam odsto akcija.

"Aciona" je u oglasu navela listu više od 40 kompanija u kojima kontroliše bar 25 odsto akcija, među kojima se najveći broj na moskovskoj adresi Donskaja 13.

Na listi kompanija se nalaze i "BK - centar" iz Moskve, Obibank komercijalna banka, holding "Metropol", kao i više kompanija na Kipru, u Irskoj, Kini i drugim delovima Rusije.

Kao osnivač "Acione" naveden je Mihail Slipenčuk.

Akcijski fond Srbije prodao je 20. aprila kompaniji "Aciona" paket od 70 odsto akcija "Putnika" po ceni od 6.000 dinara po akciji, dok je trajala ponuda za preuzimanje ruskog biznismena Dmitrija Lucenka, koja je bila niža za 500 dinara po akciji.

Lucenko za vreme trajanja ponudne nije mogao da kupuje akcije "Putnika" na Beogradskoj berzi, dok se kompanija "Aciona", koja je prvobitno dala ponudu za preuzimanje tog turističkog preduzeća, povukla iz tog postupka.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.