PREPORUKA ZA DANAS: Milan Stanković "SevdahBABY" – film, serija, restoran, album, izložba

Milan veruje da je muzika univerzalna stvar, da je balkanski sevdah isto što i američki bluz, te da kao umetnik ima pravo na eksperimentisanje. Od nedavno, u redovima "SevdahBABY" ekipe je nova pevačica Ksenia, ćerka čuvenog Nenada Kneževića Kneza, sa kojom su snimili obradu vanvremenske numere "Ti samo budi dovoljno daleko".

Milan vam danas preporučuje film koji smatra da je vredan izdvojenog vremena, seriju u kojoj uživa, restoran koji će vas oduševiti, muzički album koji zauzima posebno mestu u njegovom životu, i izložbu koja je na njega ostavila snažan utisak.

Foto: Promo

FILM "THE DISCOVERY"

Osnovna premisa ovog filma, koji je dostupan na Netflixu, je otkriće naučno dokazanog postojanja života posle smrti, koje prouzrokuje epidemiju samoubistava širom sveta. Atmosfera filma je jako maglovita i tmurna, ali veoma fotografski napredna, što je već neko vreme zaštitni znak originalne Netflix produkcije (je l' neko spomenuo seriju "Stranger Things"?). Ovaj hvalospev pišem na osnovu samo prvih deset minuta filma, ali jedva čekam neko slobodno vreme da odgledam ceo film i naravno fenomenalnog Roberta Redforda u jednoj glavnih uloga.

www.netflix.com

Foto: Promo

SERIJA"TWIN PEAKS" (2017)

Verovatno bi bilo dovoljno samo reći Dejvid Linč. Ali ok, za one koji nisu toliko veliki fanovi njegovog rada kao ja, treba reći da je novi "Twin Peaks" još luđi, nostalgičniji i pomereniji od originalnog serijala. Mali spojler: Agent Kuper je jako opasan u novim epizodama i ima dugu kosu.

www.sho.com

Foto: Promo

RESTORAN - PIZZERIA RISTORANTINO "DI NAPOLI"

Ovo mesto je slobodno mogu reći italijanska autonomna oblast usred 21. bloka na Novom Beogradu. Počev od hrane na kojoj bi mogli da pozavide i mnogi "napucaniji" prestonički restorani, preko autentične italijanske i latino muzike koja uvek svira u lokalu, do uvek nasmejanog osoblja koje zaista deluje kao jedna tipična italijanska porodica - užurbani, srdačni i temperamentni.

dinapoli.rs

Foto: Promo

MUZIČKI ALBUM SOUNDGARDEN "SUPERUNKNOWN"

Album je izašao pre nešto više od 20 godina, ali me je tragična smrt frontmena benda, Krisa Kornela, opet vratila ovom remek delu rok muzike. Takođe, podseća me i na vreme kada su muzičke televizije svakodnevno i besomučno emitovale hit sa tog albuma "Black Hole Sun". Voleo bih da se vrati vreme kada su tako kompleksne i promišljene pesme bile hitovi.

www.soundgardenworld.com

Foto: Promo

IZLOŽBA "DEV9T"

Budući da se teško nateram da namenski odem na izložbu, desilo se da je likovna umetnost došla u moju zonu - muziku. Pošto sam posetio festival ne bih li čuo neke od kolega muzičara, imao sam sreću i da vidim ogromnu umetničku postavku u prostoru bivše fabrike "Trudbenik", koja je sada jedna velika galerija, prepuna skulptura veoma moćnog, industrijskog izgleda. Festival je sada već završen, ali i tokom godine je moguće videti neka od dela koja su tamo za stalno postavljena.

dev9t.com

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još