DA, MOGUĆE JE: Doživite orgazam bez ijednog dodira

Pedesetdevetogodišnja Barbara Karelas iz Njujorka kaže da na njenom kursu žene leže na podu izvodeći vežbe disanja i stežući mišiće, piše "Dejli mejl".

Trejsi Klark Flori, novinarka, koja je isprobala terapiju Barbare, kaže da je zaista imala 'dublje vantelesno iskustvo', kako to naziva Barbara, ali ipak je skeptična i pita se da li je to bilo izazvano seksualnim uzbuđenjem ili hiperventilacijom.

Tokom seanse Barbara traži od žena da potpuno obučene i raširenih nogu legnu na pod i slede njena uputstva o dužini i intenzitetu disanja. Ljuljanje bokovima napred-nazad i ispuštanje glasnih zvukova može pomoći u tom procesu.

Trejsi kaže da je doživela 'orgazam' duboko i brzo udišući i zadržavajući dah uz pritiskanje tela prema podu. Iako priznaje da je doživjela 'duboko vantelesno iskustvo' koje se sastojalo od grčenja prstiju i suvih usta pa nije mogla da se pomeri s poda punih deset minuta,

Trejsi ističe da to baš i nije bilo seksualno uzbuđujuće, a ne može ni sa sigurnošću da kaže da li se to može pripisati osećaju slabosti izazvanom hiperventilacijom ili prekomernim disanjem.

Tehnika Barbare Karelas inspirisana je terapijom popularnom sedamdesetih godina prošlog veka, kada se verovalo da ljudi pomoću disanja ponovno proživljavaju traumatična životna iskustva. Iako nijedna naučna studija nije potvrdila delotvornost tih terapija, neke studije pokazale su vezu između disanja i seksualnog uzbuđenja.

Studija koju je sprovela psiholog Sindi Mestin utvrdila je da žene koje hiperventiliraju pre gledanja erotskog filma pokazuju znatno veći nivo genitalnog uzbuđenja, za razliku od žena koje nisu duboko i brzo disale pre gledanja filma.

Izvor: Super žena

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.