PREPORUKA ZA DANAS: Dina Džanković - knjiga, restoran, vino, koncert, izložba

Završila je školu glume Mujdat Gezen tiyatro i rodila troje dece, a danas živi u Istanbulu gde se osim glumom, bavi i blogom i dizajnom.

Dinin Instagram profil koji odudara od mnogih modernih i tipičnih blogerskih profila i to je ono što je izdvaja i čini jedinstvenom.

Danas za vas daje svojih 5 preporuka.

Foto: Promo

KNJIGA MUZEJ NEVINOSTI ORHAN PAMUK

Istanbul kao nezaobilazna stavka Pamukovih knjiga, ovaj roman koji govori o društvenim tabuima, neodoljivim modernostima i slobodi koje su sedamdesetih osvajali i mladi Istanbulci, o metaforičkim muzejskim vrednostima, pregledima zbirki najbizarnijih svetskih muzeja, zapletima kao na filmu ali i pripovestima o svetu savremene turske kinematografije. Sjajno delo ovog poznatog turskog pisca moja je preporuka svima!

www.geopoetika.com

A post shared by Lucca Style (@lucca_style) on

RESTORAN/BISTRO BAR LUCCA

Za razliku od prethodnih sagovornika, ja vam predlažem savršeni restoran ukoliko se zadesite u ovom gradu na Bosforu. Smešten je na Bebeku, i danju i noću nudi savršenu atmosferu a uz to i užitak u hrani. Ne smete ga zaobići!

www.luccastyle.com

Foto: Ilustracija/Pexels

VINO ROSE PINOT GRIGIO

Jednostavno savršeno! Lagano, fino, po meri svakoga ko voli dobro rose vino!

www.tesco.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

KONCERT

Koncerte volim kada su koncipirani poput festivala. Poslednji na kojem sam bila je Chill out na kojem su nastupali mnogi dobri DJ-evi, a velika mi je želja da odem na Burning man festival koji se održava u pustinji, u Nevadi.

www.chilloutfest.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

IZLOŽBA

S obzirom na to da živim u Istanbulu, moj predlog za izložbu je takođe vezan za ovaj grad. Kada dođete u Istanbul, nemojte zaobići Istanbul Modern jer tamo uvek ima šta novo da se vidi, pogotovo ako volite alternativniji pravac, baš kao i ja.

www.istanbulmodern.org

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.