PREPORUKA ZA DANAS: Ana Vasiljević - film, serija, muzika, izložba, restoran, predstava, recept

Naročito je ponosna na saradnju sa čuvenim i jednim od najstarijih časopisa na prostoru bivše Jugoslavije - magazinom Bazar, koji joj je omogućio da ostvari kontakte i posluje sa brojnim znamenitim ljudima iz zemlje i inostranstava. U maju ove godine Ana je predstavila svoju novu kolekciju pod nazivom Heartbeat, koja nastavlja njeno istraživanje formi kroz simboliku pravca Konstruktivizma i Supermatizma, ali se ovaj put u Aninoj kolekciji kao dodatni pravac pojavljuje i New look koji je 50-ih godina označio povratak romantičnih i ženstvenih formi. Sa čitaocima našeg portala ova dama danas deli svoje favorite u nekoliko oblasti.

Foto: Promo

FILM DEMAIN

Kada je reč o filmovima, nemam preporuku ni za jedan koji je trenutno u bioskopima, sve je previše komercijalno. Poslednji koji sam gledala bio je Ghost in the shell i za taj žanr film je dobar. No moja preporuka je film Demain (Tomorrow) autora Melani Laurent. Reč je o francuskom filmu iz 2015-te koji je apsolutno aktuelan, a nedavno je čak prikazan i na našoj nacionalnoj televiziji. Teme su one koje okupiraju sadašnjicu - od zaštite sredine, resursa, pa do priče o mini društvima, komunama koje su napravile sopstvene sisteme funkcionisanja, od obrazovanja do novca i kao nezavisni tako funkcionšu i opiru se globanom sistemu. Naravno tu su i teme vezane za ono što jeste sada aktuelno ali nas upozoravana na posledice u budućnosti upravo kao što je životna sredina i očuvanje prirodnih resursa.

www.imdb.com

Foto: Promo

SERIJA TWIN PEAKS

Željno isčekujem nastavak Game of thrones u julu, a do tada je tu Twin Peaks i nekako nikada mi ne dosade Friends koji se uvek i zauvek repriziraju.

www.sho.com

MUZIKA IZ FILMA LA LA LAND

Što se tiče muzike poslednji album koji se vrteo u mom društvu bio je iz filma La la land s obzirom na to da mi je i revija na poslednjem SFW-u bila upravo sa tom muzikom. Ali tu su i razni instrumentali jazz-a, fado, gipsy jazz mixeva i slično. Muzika je za mene zaista značajna u svemu što radim pa su tu u zavisnosti od inspiracije i raspoloženja i razni žanrovi.

www.lalaland.movie

Foto: Promo

IZLOŽBA PIKASO - IZBOR DELA IZ VOLLARD SUITE

Nedavno sam bila u Berlinu i Beču i posetila nekoliko sjajnih izložbi, ali ako pričamo o Beogradu to su svakako izložbe Pikaso – izbor dela iz Vollard Suite koja je bila odlična, Muzej nauke i tehnike sa stalnim postavkama uvek zanimljiv i za decu, Nina Todorović – Mapiranje dekonstrukcije/Muzej Primenjene umetnosti, Utanova kulture Parobrod uvek ima zanimljivih manjih izložbi...

www.kucalegata.org

Foto: Promo

RESTORAN “ENSO”

Kreativan i neobičan meni kakav se retko viđa kod nas.

www.enso.rs

Foto: Promo

PREDSTAVA “PRODUCENTI”

Kada je reč o pozorišnim predstavama tu je pozorište na Terazijama i predstava Producenti za one koji vole mjuzikle. Takođe Prah u Narodnom pozorištu, kao i Velika drama. Skakavci u JDP-u, Histerija jedne ljubavi u Zvezdara teatru i naravno i Boing Boing za koji sam radila i kostime.

pozoristeterazije.com

Foto: Promo

RECEPTI - BLOG SLOBODANA STEFANOVIĆA

Od recepata sve sa bloga gastro glumca slobodanstefanovic.com. Zdravi i jednostavni recepti mog prijatelja Slobodana kao stvoreni su za one koji su u žurbi a žele nešto zdravo da pojedu. Kako on nešto novo napravi tako ja odem pravac u kuhinju da probam, a poslednji su bili Priničani mafini na ananasu grilovanom na kokosovom ulju. Zdrava poslastica koja se doslovno sprema za 15 minuta.

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još