BELGRADE FASHION NIGHTS: Veče američke mode u Beogradu!

Dizajnerski dvojac koji stoji iza brenda „Nikolas Kej” i poslednjih deset godina otvara njujoršku nedelju mode predstavio je sinoć deo svoje aktuelne kolekcije u Beogradu. Američki ambasador Kajl Skot najavio je u bašti svoje rezidencije goste koji kao i on potiču iz Arizone, sestru i brata Nikolas i Kristofera. Prikazanu kolekciju inspirisanu pustinjama Jordana čine komadi od najfinije svile i kože u bojama peska i zemlje, maslinastoj, petrolejzelenoj i raznim nijansama sive. Široke pantalone, kombinezoni i kaftani, nalik na haljine beduina, upotpunjeni su neobičnim šeširima sa širokim obodom.

Posle školovanja u Italiji i SAD, brend je osnovala Nikolas, pošto je prethodno stekla bogato iskustvo radeći za Kelvina Klajna, Donu Karan, Tomija Hilfigera i druga poznata imena američke mode. Danas su brat i sestra poznati po tome što putuju po svetu u potrazi za najboljim zanatlijama koji za njih tradicionalnim tehnikama izrađuju prirodne materijale i ručno slikaju ekološkim bojama. U Srbiji su im se posebno dopali ručno tkani tradicionalni ćilimi, opanci, zanimljiva arhitektura i toplina ljudi, rekli su nam posle revije.

Ambasador Kajl Skot zahvalio je agenciji „Fabrika”, s kojom drugo leto zaredom organizuje veče američke mode u Beogradu, i pohvalio je njen humanitarni rad, posebno pomoć deci Prihvatilišta. Iako sinoćnje veče nije zvanično imalo humanitarni karakter, gosti su pozvani da pomognu deci iz ove ustanove. Ovom pravom modnom spektaklu u bašti rezidencije američkog Ambasadora uzivali su: Hrvatski Ambasador sa suprugom, direktor Narodnog pozorišta Dejan Savić, operska pevačica Sanja Kerkez, Zdravko Šotra, Neda Todorović, Ružica Đinđić, Tamara Paunović i mnogi drugi.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.