Jankovićeva pobedila za izjednačenje

BEOGRAD, 6. februara 2010. (Beta) - Teniserka Jelena Janković pobedila je  Alisu Klejbanovu sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:0) i Srbiji donela izjednačenje od 1:1 u meču sa Rusijom u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa.

Poen Rusiji, četvorostrukom osvajaču Fed kupa, donela je Svetlana Kuznjecova, koja je pobedila Anu Ivanović sa 2:0 (6:1, 6:4).

Nedeljni program počeće u 14 sati duelom Jankovićeve i Kuznjecove, posle čega bi snage trebalo da odmere Ivanovićeva i Klejbanova. Meč će se završiti duelom dublova u kome će, prema najavama, Srbiju predstavljati Jankovićeva i Ivanovićeva, a Rusiju Vera Duševina i Anastasija Pavljučenkova.

Duel Jankovićeve i Klejbanove trajao je dva sata i 18 minuta, a završen je sjajnom serijom reprezentativke Srbije od 10 osvojenih gemova uzastopce.

"Ovo je velika pobeda za mene, igrala sam možda i moj najbolji tenis ove godine. Igrala sam kao kada je Jelena bila prva na svetu. Stekla samopouzdanje i kada sam krenula nije mogla da me zaustavi", rekla je nasmejana Jankovićeva odmah posle meča.

Prethodno je osma teniserka sveta izgubila prvi set u kome je imala velikih problema sa servisom. Pri prvom servisu Jankovićeva je osvojila samo 36 odsto poena, a pri drugom tek 33 odsto.

Zato i jeste osvojila samo jedan gem na svoj servis, što je Klejbanova iskoristila i povela sa 1:0 u setovima, iako je Jankovićeva dva puta imala brejk prednosti.

Prvi brejk u drugom setu napravila je Klejbanova, 31. teniserka sveta, koja je ubrzo povela sa 4:1.

Činilo se tada da će Rusija povesti sa 2:0, ali je usledila neverovatna serija Jankovićeve, koja je posle 10 osvojenih gemova u nizu stigla do prve pobede u tri susreta sa Klejbanovom.

"Imala sam veliku želju da pobedim, ali sam se na početku mučila. Klejbanova je izuzetno nezgodna protivnica, nisam mogla da udjem u igru. Posle sam krenula na sve ili ništa što se i isplatilo", navela je Jankovićeva, koja je na meč sa Rusijom došla iako je prvobitno odustala od nastupa u Fed kupu zbog problema sa ledjima.

Pogledajte još