Srbija protiv Slovačke

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Teniserke Srbije sastaće se sa selekcijom Slovačke u plej ofu za ostanak u Svetskoj grupi Fed kupa, odlučeno je  žrebom u Londonu. 

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš kazao je da je zadovoljan ishodom današnjeg žreba za baraž za dopunu Svetske grupe Fed kupa na kome je njegova ekipa za protivnika dobila Slovačku.

"Zreb je takav kakav jeste. Slovačka je dobar protivnik, ali imamo velike šanse. Igramo kod kuće, biramo podlogu, a to su dva vrlo važna segmenta", rekao je Vraneš, a preneo Teniski savez Srbije.

Duel baraža igraće se 24. i 25. aprila u Beogradu, pošto su se Srbija i Slovačka poslednji put sastale 2007. godine u Košicama kada su domaće teniserke pobedile sa 4:1 i izborile ostanak u Drugoj svetskoj grupi.

"Protivnik nam je izuzetno poznat. Cilj nam je da odigramo bez greške, da se revanširamo za poraz iz 2007. godine i da 2011. dočekamo ponovo kao clanovi Svetske grupe. Najvažnije je da naše devojke budu zdrave i u dobroj formi", istakao je Vraneš i dodao da će podloga na kojoj će se igrati biti izabrana u narednih pet dana.

Najbitnije igračice slovačke reprezentacije su 27. i 30. teniserka sveta, Danijela Hantuhova i Dominika Cibulkova, koje su i 2007. godine igrale protiv Srbije.

Među članicama reprezentacije Srbije tada je bila i Ana Jovanović, koja se prisetila meča u Košicama gde je njena ekipa bila oslabljena neigranjem povređene Ane Ivanović.

"Bili smo u teškoj situaciji, oslonjeni samo na Jelenu (Janković), a Ana nije igrala zbog povrede. I u toku samog meča doživeli smo nove pehove sa zdravstvenim stanjem igračica. I u takvoj situaciji imale smo šansu da pobedimo", kazala je Jovanovićeva.

"Velika prednost je što igramo kod kuće... Pokazalo se da je sjajna atmosfera (u beogradskoj Areni) jako dobra za nas i jako teška za protivnika, tako da bilo koja selekcija da nam dođe neće nam biti problem sa tako divnom publikom koju imamo. Najvažnije je da svi budemo zdravi, pre svega Jelena i Ana", dodala je Jovanovićeva.

Srbija je u prvom kolu Svetske grupe, uprkos atmosferi u Areni, izgubila od četvorostrukog šampiona Fed kupa Rusije sa 2:3. Sada će, ipak, imati mnogo lakšeg protivnika, ubeđena je 18-godisnja Bojana Jovanovska.

"Imali smo sreće. Ugostićemo selekciju Slovačke koja ima jake igračice, ali nisu nepobedive. Imali smo sreće jer žreb je mogao da nam donese gostovanje u Australiji, što je bila najgora moguća kombinacija", kazala je Jovanovska, koja još nije debitovala u Fed kupu.

"Nastaviću da vredno radim, verujem da ću i rezultatski napredovati. Planiram da se posvetim WTA turnirima i očekujem kako dobru igru tako i rezultate. Nadam se mom debiju za srpski Fed kup tim u aprilu 2010. godine", istakla je 131. teniserka sveta.

Pogledajte još