Bajern u završnici pobedio Fiorentinu

BEOGRAD, 17. februara 2010. (Beta) - Fudbaleri Bajerna savladali su u Minhenu italijansku Fiorentinu sa 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona i zabeležili 13 uzastopnu pobedu, računajući domaća i evropska takmičenja.

Bajern je poveo u 45. minutu golom Franka Riberija iz penala, a izjednačio je Per Kreldrup u 50. minutu, a pobedu domaćinu doneo je Miroslav Kloze u 89. minutu.

Gosti su od 78. minuta igrali sa desetoricom fudbalera na terenu, pošto je crveni karton zaradio Masimo Gobi.

Bajern je izuzetno ofanzivno počeo utakmicu i od prvog minuta imao je terensku inicijativu.

Prvu priliku za domaćina propustio je Mario Gomez u 13. minutu, a osam minuta kasnije šutirao je Frank Riberi, ali je odlično intervenisao Sebastijan Frej.

Domaćin je do vođstva došao u 45. minutu, kada je Ćezare Natali u svom šesnestercu napravio prekršaj nad Frankom Riberijem, a sudija pokazao na "belu tačku".

Siguran izvođač najstrože kazne bio je holandski reprezentativac Roben.

Fiorentina je iskoristila prvu pravu priliku na utakmici, kada je posle kornera sa desne strane lopta došla do Stevana Jovetića, ovaj je dodao do Kreldrupa, koji je sa nekoliko metara zatresao mrežu.

U 73. minutu gosti su ostali sa desetoricom fudbalera, pošto je Gobi laktom u grudi udario Robena i zaradio isključenje.

Bajern je do pobede došao tek u 89. minutu, nakon akcije koja će verovatno izazvati negativne komentare u Fiorentini.

Roben je šutirao sa distance, lopta se odbila do Ivice Olića koji ju je dodao do Miroslava Klozea, a reprezentativac Nemačke se, kako je pokazao usporeni televizijski, snimak našao u ofsajd poziciji i postigao pobedonosni gol.

Linijski, kao ni glavni arbitar nisu reagovali, pogodak je priznat, a Bavarci su stekli prednost pred revanš koji se igra 9. marta u Firenci.

Rezultati utakmica osmine finala fudbalske Lige šampiona:

Bajern Minhen - Fiorentina 2:1 

Porto - Arsenal 2:1 

Milan - Mančester junajted 2:3 

Olimpik Lion - Real Madrid 1:0

Dve utakmice osmine finala igraju se 23. februara:
Štutgart - Barselona
Olimpijakos - Bordo

Dve utakmice osmine finala igraju se 24. februara:
CSKA Moskva - Sevilja
Inter - Čelsi 

Pogledajte još