Zubin Mehta nastupio sa Beogradskom filharmonijom

BEOGRAD, 22. februara 2010. (Beta) - Beogradska filharmonija održala je u nedelju uveče koncert pod vođstvom dirigenta Zubina Mehte, u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, na kome su izveli Bramsovu Prvu i Četvrtu simfoniju.

Publika u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine pozdravila je Zubina Mehtu i Beogradsku filharmoniju burnim aplauzom i ovacijama, a Mehta se na kraju koncerta obratio prisutnima. Mehta se prvo obratio predsedniku Srbije Borisu Tadiću, pozdravivši ga, a nakon toga je istakao da mu gostovanja u Beogradu uvek predstavljaju izuzetno zadovoljstvo.

Prema njegovim rečima, orkestar Beogradske filharmonije je svaki put kada nastupa sa njima, "sve profesionalniji i sve bolje zvuči i zato je pravo zadovoljstvo nastupati sa njima". "Imam jedan san, a to je da ovaj divni orkestar dobije novu salu, jer vi ni ne slutite kako bi oni sjajno zvučali u novoj sali, koju su zaslužili, iako odlično sviraju i sada", rekao je Mehta.

Na koncertu su pored predsednika Srbije Borisa Tadića bili i britanski glumac Ralf Fajns, koji trenutno boravi u Beogradu gde u martu mesecu treba da počne snimanje svog novog filma, novi predsednik UO Beogradske filharmonije Srđan Šaper, supruga pokojnog premijera Srbije Ružica Đinđić i druge ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Pogledajte još