Hladno pivo: Ostavićemo srce i dušu na terenu, pa se nadamo da će publika biti naš šesti igrač

Među potvrđenim učesnicima nalaze se bendovi “Hladno pivo”, S.A.R.S, “Orthodox Celts”, “Love Hunters”, "Amajlija", "Prljavi inspektor Blaža i kljunovi", "Drum N Zez" i mnogi drugi.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu drugog dana festivala 21. oktobra, razgovarali smo sa frontmenom "Hladnog piva", Miletom Kekinom:

Godinu dana vas nije bilo u Novom Sadu. novosadska publika vas obožava. A šta vas veže za Novi Sad, novosadsku publiku i koncerte ovde?

- Svirka u Novom Sadu nam je bila druga svirka u Srbiji uopće, davne 2001. godine, ako se ne varam. Svirali smo u klubu NS Tajm, ispod Miga koji je tamo bio instaliren. Poslije smo nastupali još masu puta po klubovima i festivalima, naredalo se kroz godine popriličan broj nastupa, od Exita, Koncerta godine, Spensa i još mnogo nijh. Ne sjećam se da je novosadska publika ikad podbacila. Volim poslije svirke otići malo u grad. Prošli put sam se bogme i fino opustio u jednom irskom pubu. Pretjerao sam čak pomalo s opuštanjem.

Slavite 30 godina benda i tim povodom ćete izdati i "Greatest Hits" kompilaciju. Šta vas drži na okupu sve ove godine?

- Ljubav prema bendu i pjesmama koje smo stvorili kroz godine. I naravno, ogromna količina tolerancije na mušice , hirove i egotripove. Ali mislim da je najviše zaslužan taj užitak sviranja uživo. Koncerti su nama smisao postojanja.

Koji period benda i koji album vam je omiljeni?

- Uf teško za reći. Ali možda onaj prvi album kad smo se tek probijali. pamtim te prve znake da se nešto događa oko benda, prvi put kad na koncertu vidiš da ljudi znaju tekstove, prvi rasprodani koncerti. Onda možda i onaj period albuma Šamar koji nas je izbacio u prvu ligu bendova i nakon kojeg smo počeli svirati sve više i više.

S obzirom da dolazite na festival piva u Novi Sad, ko je u bendu najveći ljubitelj piva i da li ono uvek mora biti hladno?

- Svi smo velike pivopije. Šoki, naš basisit čak i sam proizvodi svoju pivu dok ja još maštam o tome. Nema ništa bolje od dobrog piva nakon dobre svirke. Pivo se treba pit na pravoj temperaturi a to najviše ovisi o vrsti piva.

Šta publika Novosadskog Oktoberfesta može da očekuje od vašeg nastupa?

- Ko i svaki put iliti sportskim rječnikom rečeno, ostavit ćemo srce i dušu na terenu, nadam se da će publika biti naš šesti igrač i ne sumnjam da će rezultat biti pozitivan.

Prošlogodišnji “Oktoberfest” u Novom Sadu posetilo je preko 15.000 ljudi, a sve ulaznice su bile prodate nekoliko dana uoči događaja.

Ulaznice za festival su u prodaji i to putem Gigstix mreže. Nabavite svoju ulaznicu na vreme klikom OVDE ili na svim prodajnim mestima Gigstixa, pronađite ih na ovom linku.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

I ove godine “Novosadski Oktoberfest” će dve nedelje uoči festivala imati svoj štand na Trgu slobode u centru Novog Sada gde će fanovi biti u prilici da kupe suvenire, ulaznice, ali i da uživaju u pivu, kobasicama i perecama.

Takođe, organizatori planiraju kasting za konobarice i konobare “Oktoberfesta” i druge promotivne aktivnosti.

Detalji programa i rezervacije mesta za sedenje mogu se videti na sajtu festivala: www.oktoberfest2017.rs

Pogledajte još