Ništa novo oko usvajanja deklaracije

BEOGRAD, 25. februara 2010. (Beta) - Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je u četvrtak da je za srpsko društvo porazno to što se donošenje rezolucije o Srebrenici pretvorilo u "političku buvlju pijacu".

"Donošenje rezolucije o Srebrenici pretvorilo se u političku buvlju pijacu što ukazuje da smo se jako malo promenili i to je najporaznije za naše društvo", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

U debatu oko rezolucije uključio se i zamenik šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović koji smatra da vladajuća koalicija nije "načisto" kako da sroči tekst deklaracije o Srebrenici i koje termine da upotrebi.

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da nema odugovlačenje u donošenju deklaracije o Srebrenici i da inicijativu za usvajanje tog dokumenta ne može da "pojede vreme".

Demokratska stranka neće odustati od usvajanja deklaracije o Srebrenici, tvrdi šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija.

Pogledajte još