Organizatori najavili “Novosadski Oktoberfest 2017”: Ova manifestacija će otvoriti novu turističku sezonu u Novom Sadu

Organizatori “Novosadskog Oktoberfesta” predstavili su danas medijima u Gradskoj kući ovogodišnji program manifestacije u slavu piva, pereca, kobasica, dobre zabave i muzike.

Drugi po redu “Novosadski Oktoberfest 2017” održaće se ove godine dva dana, 20. i 21. oktobra, u Master centru Novosadskog sajma, a ulaznice su već u prodaji putem Gigstix mreže.

U ime Grada Novog Sada, prisutnima se obratio gospodin Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu, koji je rekao da je Grad done pravu odluku da podrži ovu manifestaciju i prošle i ove godine.

Ne želimo da se manifestacije završe sa 1. septembrom i napravili smo pun pogodak jesenjim i zimskim festivalima u Gradu, što je rezultiralo velikim brojem turista. Znate da je prošla godina bila rekordna što se tiče broja turista. Ove godine, 10% više turista posetilo je Novi Sad u prvih 7 meseci i to jesu dobri pokazatelji. Što se tiče “Novosadskog Oktoberfesta”, prošle godine se tražila karta više, bio je dobar program a ove godine je još bolji i očekujemo još više gostiju. Grad će sa zadovoljstvom pordržati manifestaciju i ove godine “, rekao je Radojević

O značaju ove manifestacije i prostoru gde će se i ove godine održati, govorio je direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković.

Čim se nalazimo na ovom mestu i ove godine, znači da je prethodni festival bio dobar i da je procena menadžmenta Sajma i Color Press Grupe bila dobra. Prošle godine imali smo 16.000 posetilaca za dva dana. I prošle godine sam rekao da je menadžment Sajma uvideo da imamo veće kapacitete nego što je iskorišćenost. Želim da se zahvalim gradonačelniku sa kojim je razgovor trajao par minuta i koji je prepoznao da je ovo manifestacija u interesu Grada. Imam utisak da ovaj jesenji festival može da preraste u neki model novog Exita“, rekao je Cvetković

Više o programu govorio je Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe

Pre manje od godinu dana smo bili ovde i sama činjenica da je dvostruko više medija ovde, govori da smo uradili pravu stvar. Želimo da ispeglamo sve greškice koje smo imali prošle godine i da festival bude koliko može savršen i očekujemo sledeće godine neki postepeni rast i i u broju dana. Zvanično otvaranje je u petak 20.oktobra, otvoriće ga gradonačelnik Vučević, Alexander Jung zamenik šefa misije ambasade Nemačke, predstavnici nemačke manjine, Nemačko-srpske privredne komore i bend Kredarice. Prošle godine smo imali situaciju da su sve karte rasprodate. Sada smo odlučili da u subotu prodajemo karte po promotivnoj ceni za devni program i organizujemo Battle of Bands gde će se neafirmisani bendovi takmičiti, a najbolji će imati priliku da nastupi sa jednom pesmom iste večeri između Hladnog piva i Orthodox Celtsa. Moram da se zahvalim gradonačelniku Vučeviću, gospodinu Radojeviću i Gradskoj upravi za privredu. Želim da se zahvalim gospodinu Cvetkoviću, ambasadi Nemačke i AHK srbija i Doris koja je bila najveći savetnik. Drago mi je da su cifre sa turizmom u Novom Sadu takve. Imamo najavljeno mnogo gostiju iz regiona i mislim da je to poenta. Mislim da ćemo sa “Novosadskim Oktoberfestom” da otvorimo dugoročno taj deo godine što će značiti i Gradu“, rekao je Čoban

Ispred Nemačko-srpske privedne komore – AHK Srbija, obratila se zamenica direktora, Doris Danilović.

Komora vrlo rado podržava inicijativu našeg člana Color Press Grupe. Minhenski Oktoberfest je odavno prešao nemačke granice i slavi se svuda. Investicije Nemačke su velike u Srbiji i to je jedan od razloga zašto organizujemo Oktoberfest i u Beogradu i u Novom Sadu. U Beogradu je zatvorenog tipa samo za naše članice, zato smatramo da je Oktoberfest u Novom Sadu bio potreban i da će prerasti u tradiciju. Verujem da će ova manifestacija biti pun pogodak, ne samo za Novi Sad nego i za ceo region “, rekla je Danilović.

Ove godine nastupiće i bend “Love Hunters”, za koje je ovaj nastup poseban, a o tome je govorio i frontmen benda, Milan Mumin

Ogromna mi je čast svirati na ovakvoj manifestaciji u mom rodnom gradu i u divnom prostru. Trebalo je da budem i na prvom Oktoberfestu, ali bio sam van zemlje i drago mi je da smo se ove godine uklopili. Meni najvažnija stvar kod ovog Oktoberfesta jeste što retko gde million ljudi može da uživa u muzici i pivu, a da se to nije pretvorilo u vašar i to je i na nama da napravimo i očuvamo. Love Huntersi i ja slavimo 30 godina rada ove godine i zato ovo značajno za nas. Nismo stigli da napravimo nešto veće tokom leta, ali napraivćemo male poklon paketiće za najbrže posetioce. Tako da ovaj koncert ima i posebnu težinu za mene i njime ćemo završiti ovu godinu”, rekao je Mumin

Ove godine nastupaju “Hladno pivo”, SARS, “Orthodox Celts”, “Drum ‘N’ Zez”, “Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi“, “Love Hunters”, “Amajlija” i mnogi drugi.

Prošlogodišnji “Oktoberfest” u Novom Sadu posetilo je preko 15.000 ljudi, a sve ulaznice su bile prodate nekoliko dana uoči događaja. Tokom dva dana festivala popilo se 32 hiljade litara piva, pojelo 5 hiljada kobasica i preko 10 hiljada pereca, a festival je prošao bez ijednog incidenta i intervencije policije i hitne pomoći. Obe večeri publika je navijala za najbolje u brzom ispijanju piva i držanju krigli.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici i ove godine da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

I ove godine “Novosadski Oktoberfest” će dve nedelje uoči festivala imati svoj štand na Trgu slobode u centru Novog Sada gde će fanovi biti u prilici da kupe suvenire, ali i da uživaju u pivu, kobasicama i perecama. Takođe, organizatori planiraju kasting za konobarice i konobare “Oktoberfesta” i druge promotivne aktivnosti.

Detalji programa i rezervacije mesta za sedenje mogu se videti na sajtu festivala: www.oktoberfest2017.rs. Na zvaničnom sajtu možete se prijaviti i za takmičenje u držanju krigle piva i videti i druge nagradne igre koje organizujemo.

Partnerski hoteli “Novosadskog Oktoberfesta” imaju povlašćene cene smeštaja samo za goste koji rezervišu putem našeg festivala, sve informacije možete dobiti na mejl jelena.jahura@color.rs

Pogledajte još