SRBIJA U RITMU EVROPE: Prijem za mališane iz Niša

Ambasador Republike Turske organizovao je u Kristalnoj dvorani hotela Hajat u Beogradu prijem za decu iz Niša koja su pobedila na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope", kao i za prijatelje Ambasade. Na ovaj način ambasador je želeo da nagradi prijatelje i decu učesnike koja su u Somboru predstavljala Tursku 25. juna na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope".

Pozdravljajući goste on je naglasio da mu je veoma drago što su Niš i deca Niša pobedila na ovom prestižnom takmičenju, jer su predstavljala Tursku.

- Moram da priznam da je moja inicijalna ideja bila da vas okupim u svojoj kući, u rezidenciji , da tu bude ova zabava, da deca iz Niša budu moji godti, ali nas je kiša i ovo prevrtljivo vreme sprečilo u tome. Drago mi je da smo se okupili. Ukoliko se pitate otkud sa nama deca iz Niša, podsetiću vas, a verovatno svi znate da postoji muzičko takmičenje koje se zove “Srbija u ritmu Evrope” tako da su ova deca na tom takmičenju pobedila. Sa nama su i predsednici i gradonačelnici gradova koji su učestvovali na takmičenju - rekao je ambasador Turske u Beogradu – Tandžu Bilgič je deci uručio prigodne poklone a glavni poklon tek sledi – put u Tursku.

Zvezde večeri bila su deca iz Niša koji su pred auditorijumom izvela svoju pobedničku kompoziciju.

Gradonačelnik Sombora predao je prelazni pehar "Srbije u ritmu Evrope" većniku Bojanu Krstiću koji je u ime grada Niša zahvalio na prijemu i obećao da će Niš biti dobar domaćin takmičenja naredne godine koje će se održati u gradu pobedniku – Nišu. Uz obećanje da, kako je kazao "bićemo dobri domaćini, ali i pored toga nastojaćemo da zadržimo ovaj pehar i da ponovo pobedimo".

Izvor: www.ni.rs
Foto: Srđan Udovičić

Pogledajte još