Zaaštiti državnog sekretara od zastrašivanja

BEOGRAD, 3. marta 2010. (Beta) - Oko 40 organizacija za ljudska prava zatražilo je u sredu od Vlade Srbije da državnom sekretaru Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marku Karadžiću bez odlaganja obezbedi zaštitu od svake vrste šikaniranja i zastrašivanja.

Od najviših državnih organa traži se u zajedničkom saopštenju, da bez odlaganja ispitaju navode Karadžića koji je u utorak optužio ministra Svetozara Čiplića za opstrukcije i nerad.

Organizacije za ljudska prava zahtevaju da se Karadžiću obezbede i svi potrebni uslovi koji su mu neophodni za nastavak rada na zaštiti i promociji ljudskih prava i prekine praksa "omalovažavajućeg postupanja" prema državnim funkcionerima koji se bore za zaštitu ljudskih prava.

"Navodi o isključivanju službenog telefona i ostalim oblicima opstrukcije rada državnog sekretara koji se bespogovorno zalaže za ljudska prava, navode nas na zaključak da ministar Čiplić aktivno učestvuje u praksi lošeg postupanja", dodaje se u saopštenju.

Karadžić je naveo da je ministar ostao nem posle napada na njegov stan i pretnji koje su mu upućene zbog podrške Paradi ponosa, a da Čiplić nikada nije osudio te napade.

Pogledajte još