Dačić za bolju saradnju policije i pravosuđa

BEOGRAD, 4. marta 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić založio se u četvrtak u Tirani za bolju saradnju ministarstava unutrašnjih poslova, tužilaštava i pravosudnih organa zemalja jugoistočne Evrope u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Neophodna nam je čvrsta saradnja i siguran sam da i pored političkih razlika mi u našoj saradnji treba da budemo korak ispred i omogućimo da naš region bude bezbedan", rekao je Dačić na Sedmoj godišnjoj ministarskoj konferenciji o saradnji u oblasti bezbednosti granica u jugoistočnoj Evropi u Tirani, saopštio je MUP Srbije.

Učesnicima se na Konferenciji obratio i predsednik Vlade Albanije Salji Beriša koji je upozorio da organizovani kriminal u toj zemlji ima visoke razmere i ogromnu ekonomsku moć, ali da je vlada apsolutno posvećena borbi protiv te vrste kriminala. Na skupu je izraženo uverenje da će region jugoistočne Evrope zajedno ući u Evropu, uprkos činjenici da će taj put biti težak.

Pogledajte još