OKK Beograd poražen u Kavadarcima

BEOGRAD, 4. marta 2010. (Beta) - OKK Beograd je poražen od Feni Industries u Kavadarcima (Makedonija) sa 76:101 (22:38, 22:25, 21:23, 11:15), u poslednjem kolu takmičenja po grupama u Balkanskoj košarkaškoj ligi (BIBL).

Najefikasniji kod OKK Beograda bili su Nikola Korać sa 17 i Miloš Suzić sa 12 poena, a kod Fenija Slobodan Mihajlovski sa 20 i Dušan Knežević sa 15 poena.

OKK Beograd je osvojio treće mesto u grupi B sa skorom 6/4, dok su prva dva mesta pripala Levskom iz Sofije i Feniju sa 8/2.

U četvrtfinalnim utakmicama BIBL, na osnovu plasmana po grupama, sastaće se: Mornar (Bar) - Lovćen (Cetinje), OKK Beograd - Euroins (Černo more, Bugarska), Metalac (Valjevo) - Feni Industries (Kavadarci), Rilski Sportist (Samokovo, Bugarska) - Levski (Sofija).

Igraju se po dve utakmice, a pobednici idu na završni turnir, fajnal for za titulu prvaka, koju brani Rilski Sportist.

Balkanska liga osnovana je prošle sezone, a u ovoj startovalo je 12 ekipa iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Crne Gore i Srbije podeljenih u dve grupe.

Na početku drugog dela takmičenja po grupama Gaz Metan Medias iz Rumunije, tada vodeća ekipa A grupe, isključen je iz takmičenja zbog toga što je tri utakmice igra sa više od tri stranca iz vanevropskih zemalja.

Pogledajte još