LDP prijavio poslanika SNS Božidara Delića

BEOGRAD, 5. marta 2010. (Beta) - Potpredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Nebojša Ranđelović podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu protiv poslanika Srpske napredne stranke (SNS)Božidara Delića zbog korišćenja službenog automobila u stranačke svrhe.

LDP je predložio da Agencija, u skladu sa Zakonom, preduzme sve propisane postupke i radnje, utvrdi navedene povrede i pokrene postupak za izricanje prekršajnih sankcija protiv Delića.

Ranđelović je u prijavi naveo da je potpredsednik parlamenta i poslanik Poslaničke grupe Napred Srbijo Božidar Delić 3. marta ove godine nezakonito koristio službeno vozilo za put u Negotin i selo Salaš, gde je učestovao u predizbornim aktivnostima SNS čiji je visoki funkcioner.

U opštini Negotin se 7. marta ove godine održavaju vanredni izbori za odbornike Skupštine opštine, na kojima učestvuje i izborna lista Srpska napredna stranka - Tomislav Nikolić, u okviru čije kampanje je 3. marta 2010. godine bio angažovan i Božidar Delić, naveo je Ranđelović u prijavi i dodao da je tog dana Delić učestvovao i u promotivnoj televizijskoj emisiji Televizije Folk disk iz Salaša.

Korišćenjem službenog vozila, koje je Delić koristio kao državni funkcioner, u stranačke svrhe, izvršen je prekršaj iz člana 29, stav 2. Zakona, koji propisuje da "funkcioner ne može da koristi javne resurse i skupove na kojima učestvuje i susrete koje ima u svojstvu funkcionera, za promociju političkih stranaka".

Pogledajte još