Na stadionu u Belhatovu dadilje

VARŠAVA, 10. marta 2010. (Beta) - Nasilje i huligani na poljskim fudbalskim utakmicama naterale su klub u gradu Belhatov u centralnoj Poljskoj da na svom stadionu izdvoji poseban sektor za roditelje sa decom, a odnedavno je angažovao i dadilje.

Za roditelje, uglavnom očeve i njihovu decu, izdvojen je sektor od 180 mesta, u zavisnosti od toga koliko malih fudbalskih navijača na utakmicu dođe, a da bi roditelji mogli mirno da prate meč, brinuće se dve do tri dadilje.

Fudbalski klub Belhatov napravio je takav raspored da roditelji sede u gornjim redovima sektora, da mogu bez smetnji da prate šta se dešava na terenu, a deca su u nižim redovima, kako bi mogli da ustanu i poigraju se. U tom sektoru zabranjeno je pušenje na tribinama.

"Deca navijaju, šaramo im po licu crteže u bojama kluba, glasno svi skandiramo i mališanima se to veoma sviđa. Pred utakmicu dobijaju sitne poklone i slatkiše", kazala je za dnevnik Polska "glavna dadilja" na belhatovskom stadionu, diplomirani pedagog, Ana Vjencevič.

Dečijim sektorom na stadionu i fudbalskim dadiljama zadovoljni su za sada svi - i deca, zbog zabave sa vršnjacima i roditelji koji više ne moraju da se plaše da će se zateći usred tuče fudbalskih huligana.

I fudbalski klub smatra da je pametno uložio novac u dadilje, jer roditelji više ne odustaju od odlaska na utakmicu zbog straha za decu, a klub istovremeno odgaja novu generaciju navijača.

Pogledajte još