Del Pjero veruje u dobar rezultat Juventusa

BEOGRAD, 10. marta 2010. (Beta) - Kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero rekao je da je uveren da će njegova ekipa u predstojećim utakmicama osmine finala fudbalske Lige Evropa eliminisati Fulam i ocenio da crno-beli mogu da se plasiraju u finale tog takmičenja.

Fudbaleri Juventusa sutra od 21.05 u Torinu igraju protiv Fulama, prvu utakmicu osmine finala Lige Evropa.

Crno-beli su takmičenje u Ligi šampiona završili u decembru, posle grupne faze, pa će u drugom po važnosti evropskom fudbalskom takmičenju pokušati da ostvare što bolji rezultat.

"Moramo dobro da odigramo protiv Fulama. Tokom takmičenja u nokaut fazi posle svakog meča možete sebi da postavljate nove ciljeve. Mi oprezno idemo od utakmice do utakmice, sve do finala", rekao je Del Pjero.

U timu Juventusa neće biti centralnog beka Đorđa Kijelinija zbog povrede.

Fudbaleri Fulama poručili su da se ne plaše Juventusa i da će pokušati da izbore dobar rezultat pred revanš u Londonu.

"Ne plašimo se nikoga. Spremni smo za svakog protivnika", rekao je defanzivac Fulama Džon Pentsil za sajt Uefe.

Fulam je u šesnaestini finala eliminisao branioca trofeja Šahtjor iz Donjecka ukupnim rezultatom od 3:2.

Trener engleske ekipe Roj Hodžson rekao je da njegovi igrači mogu da ostvare dobar rezultat u Ligi Evropa.

"Zbog mnogobrojnih utakmica nismo ni razmišljali o duelu sa Juventusom. Mnogi nam nisu davali velike šanse za visok plasman, ali verujemo da možemo do dobrog rezultata. Ako to ostvarimo, pisaćemo istoriju Fulama. Ali, Juve je Juve, veliki tim, ne samo u Italiji već u Evropi", rekao je Hodžson.

Kapiten Fulama Dani Marfi propustiće sutrašnju utakmicu zbog suspenzije, a u sastavu neće biti ni Stefano Okaka, Klint Dempsi, Endi Džonson i Niki Šori.

Pogledajte još