Za četvrtak, 11. mart 2010. godine

BEOGRAD, 11. marta 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno podnosiocima zahteva za azil u zemljama zapadne Evrope, pronalasku tela Beograđanina u Zagrebu, ekonomskom forumu na Kopaoniku, kao i raznim društvenim temama iz zemlje i sveta.

ALO - List piše o nastavku istrage o zloupotrebi nagradnih igara pod naslovom "Zvezda 'Granda' deo SMS mafije".

BLIC - "Ženi ugradili dva metra veštačkih vena", piše list i navodi da je u Srbiji obavljena najnovija metoda lečenja vaskularnog sistema. "NBS treba da kazni špekulante", o ocenama bankara da je slab dinar odraz slabe privrede.

VEČERNJE NOVOSTI - O tome da Srbija nema jasnu ekonomsku strategiju za period nakon izlaska iz krize, u tekstu "Kako bez zajmova". "Premijer traži popis", o imovini koju kontroliše preduzeće Dipos. "Odsekli mu glavu i noge", naslov je teksta o telu pronađenom u zagrebačkom jezeru Jarun.

DANAS - "Azil u Švedskoj traži 770 državljana Srbije", naslov je o podnosiocima azila. "Tajkuni ne spavaju noću zbog krize", o ocenama privrednika na biznis forumu na Kopaoniku. "Putin osniva evroazijsku uniju", najava je teksta da ruski premijer priprema zajedničku valutu Rusije, Kazahstana i Belorusije.

KURIR - O najavi crnogorskog premijera Mila Đukanovića da će se povući iz politike, list piše pod naslovom "Adio Milo". O ubistvu srpskog državljanina u Zagrebu "Dileru iz Srbije odsekli glavu".

POLITIKA - "Belgija nije raj za emigrante", intervju je ambasadorke Belgije u Beogradu Deniz de Hauer. "Jadarit za automobile budućnosti", najveći je tekst o mineralu pronađenom kod Loznice za kojim tragaju svetske rudarske kompanije.

PRES - "7 sajber bandi ukralo čak 200 kola i 10 stanova", naslov je teksta o kriminalu na internetu. "Obračun srpske mafije u Zagrebu", vest je o ubistvu Cvetka Simića, povezanog s kriminalom.

PRIVREDNI PREGLED - "'Kreditni rast' - prošlost", o proceni šefa kancelarije Svetske banke u Beogradu Sajmona Greja. List prenosi demanti ministra energetike Petra Škundrića da kompanija Gasprom ukida preduzeće Jugorosgas u tekstu "Cene gasa i struje miruju".

Pogledajte još