Zvezda dočekuje Napredak, Partizan ide u Kulu

BEOGRAD, 12. marta 2010. (Beta) - Uprkos problemima sa čišćenjem terena od snega, srpski superligaši ovog vikenda igraće utakmice 18. kola domaćeg prvenstva, a vodeća Crvena zvezda dočekaće ekipu kruševačkog Napretka.

Napredak je jesenas osvojio bod protiv Zvezde, koja je u prva dva kola prolećnog dela šampionata zabeležila dve pobede i povećala prednost u odnosu na Partizan na pet bodova.

"Zadužili nas jesu, ali ne treba na ovaj meč da gledamo kao na osvetu. Obaveza igrača Crvene zvezde je da na svakoj utakmici idu na pobedu, bez obzira na ime rivala i rezultate iz prošlosti", izjavio je golman Crvene zvezde Saša Stamenković.

Kruševljani su u prošlom kolu osvojili bod protiv Smedereva, a pre toga izgubili su od Metalca.

Fudbaleri Partizana gostuju kod kulskog Hajduka i pobeda im je imperativ ukoliko žele da ostanu u trci za titulu sa "večitim" gradskim rivalom.

Partizan je u prošlom kolu na svom terenu razočarao navijače odigravši bez golova protiv Javora, a u prvom "prolećnom" kolu Beograđani su savladali Borac.

Kuljani su u prva dva kola prolećnom dela Super lige zabeležili dva poraza.

Ekipa Vojvodine, na čiju klupu je ove nedelje umesto Branka Babića došao Milan Đuričić, dočekaće Čukarički.

Porazom od Metalca u prošlom kolu Vojvodina je treće mesto na tabeli prepustila Spartaku, dok je Čukarički prošlog vikenda savladao Hajduk iz Kule.

Fudbaleri OFK Beograda će u malom gradskom derbiju odmeriti snage sa Radom. "Romantičari" su u prošlom kolu izgubili od Jagodine, dok su "građevinari" ostali bez bodova u duelu sa Crvenom zvezdom.

Ekipa Mladog radnika dočekaće Jagodinu, u duelu u kojem su mu bodovi preko potrebni za borbu za opstanak u Super ligi.

U utakmici dve ekipe iz sredine tabele fudbaleri Smedereva dočekaće Metalac, dok će Javor u Ivanjici igrati protiv BSK-a iz Borče.

Jedini meč 18. kola koji je odložen za sredu zbog snega je duel u Čačku između domaćeg Borca i subotičkog Spartaka.

U subotu se igra šest utakmica 18. kola, a prvi će na teren, od 12.30 izaći igrači Smedereva i Metalca. Četiri utakmice igraju se od 14 sati, a duel Crvena zvezda-Napredak počinje u 16.30.

Utakmica u Kuli između Hajduka i Partizana igra se u nedelju od 14 sati.

Pogledajte još