Na slovo na slovo

Prvi domaćo dečki mjuzikl predstava „Na slovo na slovo“, prema tekstu Dušana Radovića u režiji Darijana Mihajlovića biće premijerno izvedena u sredu 17. aprila u 19.30 časova u Pozorištu na Terazijama.

Predstava „Na slovo na slovo“ rađena je prema svim standardima mjuzikla, što znači da u predstavi učestvuju četiri ansambla - drama, balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Muziku za predstavu komponavao je Miodrag Ilić Beli, adaptaciju Radovićevih tekstova i njihovo povezivanje i objedinjavanje u novi kontekst uradio je Vladimir Andrić, aranžmane i dodatnu muziku posebno pisanu za ovu priliku radili su Sanja i Dragan Ilić, a dirigent predstave je Vojkan Borisavljević.

Za koreografiju su zadužene Sonja Lapatanov i njen asistent Milica Cerović, kostimograf je Ivana Vasić, dok je za scenski život slova zadužen scenograf Aleksandar Denić.
Režiser Mihajlović rekao je da će se odreći celokupnog honorara za predstavu u iznosu od 600.000 dinara u korist nekoliko ustanova za staranje o deci.

Na dvodnevnim audicijama u Pozorištu na Terazijama na koju se prijavilo više od 150 kandidata izabrani su dečaci Raslav Sekulović i Mateja Vukašinović koji će igrati Aćima, dok će ulogu Loške igrati Snežana Jeremić. U podeli su još i Svetislav Bule Goncić (Teča Mića), Mina Lazarević (Tetka Lola), Slobodan Boda Ninković (Paja), Miroljub Turajlija (Ostoja), Duško Radović (Morski vuk) i Slobodan Stefanović (Laf).

Pogledajte još