PEVAČ VOZIO BEZ DOZVOLE: Kebi preti kazna zatvora do tri godine!

Kako nezvanično saznajemo, policija je protiv Kojića podnela krivičnu prijavu na osnovu člana 289. Krivičnog zakona, u kom se kaže da onaj učesnik u saobraćaju koji se ne pridržava saobraćajnih pravila i tom prilikom nanese lake telesne povrede drugom učesniku saobraćaja, može biti kažnjen zatvorom do tri godine.

Ova krivična prijava podnesena je Trećem osnovnom tužilaštvu, koje će dalje odlučiti na koji će način goniti pevača. On bi, kako saznajemo, uskoro trebalo da bude i saslušan od strane postupajućeg tužioca.

Ima mogućnost da iskoristi oportunitet

Institut odloženog krivičnog gonjena - u narodu i praksi poznat kao oportunitet - može se primeniti na krivična dela za koja je zaprećena kazna do tri godine zatvora. Ukratko, oportunitet znači da se protiv okrivljenog neće voditi postupak ukoliko ovaj pristane da oštećenom ili nekoj dobrotvornoj organizaciji uplati izvesnu sumu novca. Keba potpada pod "sferu" oportuniteta, ali to da li će on biti na snazi u ovom slučaju zavisi od tužilaštva. Uz to, tužioci su dužni da mu ponude sporazum o priznanju krivice, što bi mu (ako ga prihvati) značajno smanjilo kaznu, a ne bi bilo ni suđenja.

Devojka ima lakše povrede

Kvalifikacija krivičnog dela takođe ide naruku pevaču. Nezvanične informacije govore da je devojka Aleksandra Đ. pretrpela lakše telesne povrede, što automatski znači da je potencijalna maksimalna robija smanjena sa osam na tri godine.

Izvor: Blic.rs
Foto: dragankojickeba/Instagram

Pogledajte još