Pobede Borusije i Volfsburga

BEOGRAD, 13. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su u gostima Bohum sa 4:1 u utakmici 26. kola nemačkog prvenstva, dok je aktuelni prvak Volfsburg bio ubedljiv protiv Borusije iz Menhengladbaha - 4:0.

Ekipa iz Dortmunda je protiv Bohuma povela u 18. minutu golom Sebastijana Kela, a prednost gostiju duplirao je Mohamed Zidan.

U 53. minutu zaostatak Bohuma smanjio je Luis Holtbi, ali je Lukas Barios sa dva pogotka, u 74. i 77. minutu, "zapečatili" sudbinu domaćih.

Fudbaleri Volfsburga do prednosti na gostovanju u Menhengladbahu došli su golom Zvjezdana Misimovića u 41. minutu, a osam minuta kasnije na 2:0 povisio je Edin Džeko iz penala.

Strelac trećeg gola za Volfsburg bio je Kristijan Gentner u 58. minutu, a konačan rezultat, svojim drugim golom na meču, postavio je
Džeko u 80. minutu.

Ekipa Herte je, nakon poraza od Nirnberga sa 2:1, sve dalje od opstanka u elitnom nemačkom takmičenju.

Domaćin je odlično počeo utakmicu i poveo u 36. minutu golom Trajanosa Gekasa. Preokret Nirnberga započeo je Albert Bunjaku pogotkom u 61. minutu, a pobedu gostima doneo je Angelos Haristeas u poslednjim trenucima utakmice.

Pogledajte još