Đilas nema podatke o stanju Gazele

BEOGRAD, 17. marta 2010. (Beta) - Ako je situacija na Gazeli kritična onda odgovornost za to snose Putevi Srbije i direktor tog preduzeća treba da podnese ostavku, izjavio je u sredu uveče gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije Đilas je ponovio da bi najbolje bilo prvo sanirati Gazelu, a da kada bude završen most na Adi počne njena rekonstrukcija. "Mislim da se nedovoljno ozbiljno pristupa celom problemu... Ja nemam podatke da je Gazela u kritičnom stanju. Ako je ona zaista u kritičnom stanju i zbog toga mora odmah da se radi na ovaj način, onda neko snosi odgovornost što je dovedena u takvo stanje. A snose odgovornost Putevi Srbije koji su je održavali. Što znači da prvo direktor treba da podnese ostavku na funkciju koju obavlja", kazao je Đilas.

On je dodao da se posle može krenuti u "hitnu rekonstrukciju". "Mislim da je neozbiljno da se ulazi u ovakvu rekonstrukciju, a da ne postoje svi uslovi za to", kazao je Đilas i dodao da će u četvrtak biti održan sastanak sa radnom grupa iz Ministarstva za infrastrukuturu. On je rekao da će Grad Beograd dati saglasnost kada se vidi Studija koju treba da uradi izvođač radova.

Pogledajte još